Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
12. 4. 2016,
7.30

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

PSG Chelsea

Torek, 12. 4. 2016, 7.30

4 leta, 8 mesecev

V Angliji katastrofalno igrajo proti boljšim, prihaja pa daleč najboljši iz Francije

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

V dvoboju bogatašev evropskega nogometa, Manchester Cityja in PSG, so v prednosti Angleži, a v Manchestru bi morali spremljati napet, morda tudi dramatičen obračun.

V dneh pred tekmo so pri Manchester Cityju trepetali predvsem za usodo stebra obrambe Vincenta Kompanyja. Na žalost Angležev se ni izšlo, robustnega Belgijca bodo štirikratni angleški prvaki pri nalogi, pri kateri bo ključnega pomena zanje prav igra v obrambi, pogrešali. Toliko bolj zato zdaj upajo, da bo na voljo vsaj Nicolas Otamendi. Če bi ostali še brez Argentinca, njegov nastop je namreč vprašljiv, bi bila naloga še toliko težja.

V goste namreč prihaja PSG, ki je že pred časom osvojil četrti zaporedni naslov francoskega prvaka, pred najbližjim zasledovalcem ima kar 28 točk naskoka. V 33 tekmah je zabil kar 83 golov. Cityju v angleškem prvenstvu ne gre niti približno dobro. Je kar 15 točk za vodilnim Leicester Cityjem. 

Statistika jih hrabri in skrbi hkrati


Angleže hrabri statistika, ki pravi, da je ekipa, ki je na prvi tekmi v gosteh remizirala z 2:2, v le 57 primerih od 277 dvobojev v zgodovini vseh evropskih pokalov izpadla. Nekoliko manj so domači navijači samozavestni, ko se spomnijo na to, da gre Cityju proti boljšim ekipam v tej sezoni zelo slabo. Medtem ko so v prvenstvu na kar 15 od 18 tekem, ki so jih odigrali proti slabšim ekipam iz Anglije, zmagali in so po tej plati najboljši v ligi, so proti klubom, ki spadajo v zgornji del lestvice, katastrofalni. Le devet točk so osvojili na 13 tekmah in so tretji najslabši v ligi.

 | Foto:

Ta podatek so trenerju Manchester Cityja vedno pikri angleški novinarji večer pred tokratno tekmo hitro pomolili pod nos. "Kako igramo v Angliji, ni pomembno. Pomembno je, kako igramo v Evropi. Pred tekmo v Parizu so nas vsi odpisali, a smo iztržili odličen rezultat ter dokazali, kaj zmoremo in znamo," je povedal Manuel Pellegrini, ki si po kritikah v zadnjem času neizmerno želi, da bi Manchester City popeljal do največjega evropskega podviga v modernejši zgodovini kluba in se dostojno poslovil od kluba, na klop katerega poleti prihaja Španec Josep Guardiola.


Lani so v London prišli s podobno iztočnico, pa so napredovali z igralcem manj
 

Pri Parižanih bodo vse oči uprte v Zlatana Ibrahimovića. Švedskega zvezdnika v prihodnji sezoni po izteku pogodbe s francoskimi prvaki pričakujejo v Angliji, a ravno v dneh pred tekmami so se pojavile informacije, da bo morda celo podaljšal pogodbo s PSG in še naprej popravljal strelski rekord, ki ga ima v Parizu. Je namreč najboljši strelec v zgodovini kluba. Kakorkoli že, spektakularni Šved bo tokrat v vsakem primeru naredil vse, da PSG popelje med najboljše štiri in ohrani upanje na edino lovoriko, ki je še nima. Evropski prvak ni bil še nikoli.

 | Foto:

Nogometaši PSG, pri katerem bodo zelo pogrešali branilca Davida Luiza in vezista Blaisa Matuidija, oba sta kaznovana, so v slabšem položaju, kot so pričakovali pred prvo tekmo, a še vedno prepričani, da jim lahko uspe. Tudi zaradi spomina na lanska obračuna s Chelseajem v osmini finala. Takrat so v Parizu remizirali z 1:1, potem pa v Londonu napredovali s skupnim izidom 3:3, pa čeprav so že po pol ure ostali z zgolj desetimi možmi na igrišču. Izključen je bil prav Ibrahimović.

 

Treba bo bolje kot na prvi tekmi

"Moramo igrati bolje, kot smo na prvi tekmi, takrat smo naredili veliko napak v obrambi, in prepričan sem, da nam lahko uspe. Recept je preprost. Moramo zadeti en gol več od nasprotnika," je pred tekmo dejal trener Laurent Blanc, ki se je s PSG lani ustavil prav v četrtfinalu. Bo letos naredil korak dlje?


Manchester City - PSG, torek ob 20.45

Povratna četrtfinalna tekma lige prvakov (rezultat prve tekme 2:2), štadion City of Manchester v Manchestru, glavni sodnik: Carlos Velasco (Španija)

Verjetni začetni postavi

Manchester City: Hart; Sagna, Otamendi, Mangala, Clichy; Fernandinho, Toure, Navas, De Bruyne, Silva; Agüero.
Odsotni: Sterling (poškodba), Jung (poškodba), Caligiuri.
Vprašljiv: Otamendi.

PSG: Trapp; Maxwell, Thiago Silva, Marquinhos, Aurier; Rabiot, Thiago Motta, Stambouli; Di María, Ibrahimović, Cavani.
Odsotna: Luiz (kaznovan), Matuidi (kaznovan)
Vprašljiva: Pastore, Verratti.

Ne spreglejte