Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
21. 7. 2017,
10.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

Natisni članek

infografika NK Koper NK Krško NK Triglav NK Domžale NK Ankaran NK Aluminij NK Rudar NK Radomlje NK Celje NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 21. 7. 2017, 10.15

6 let, 7 mesecev

Uspešnost na tekmah 1. SNL v letu 2017

Maribor za petami Gorici, ki je deležna tolažilne nagrade

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

V letu 2017 v Sloveniji ni kluba, ki bi v prvoligaškem tekmovanju osvojil tako veliko točk kot Gorica. Čeprav so vrtnice v četrtek izpadle iz Evrope in nanizale že tretji zaporedni poraz v vseh tekmovanjih, jim ostaja tolažilna nagrada, vodilno mesto na lestvici uspešnosti v tem koledarskem letu, na katerem sta presenetljivo nizko Olimpija in Domžale.

Prvoligaški maraton se je začel šele prejšnji teden. Do konca leta bo odigranih še ogromno tekem. Seštevek vseh tekem Prve lige Telekom Slovenije na prvo mesto ne postavlja prvaka Maribora, ampak Gorico. Vrtnice, ki so do gostovanja v Atenah nanizale kar 15 tekem brez poraza in sezono 2016/17 končale na visokem drugem mestu, so najuspešnejši slovenski klub v tem letu. Vsaj kar zadeva prvenstvena srečanja.

 

Izbranci Mirana Srebrniča so imeli pred začetkom sezone 2017/18 na omenjeni lestvici prednost petih točk pred Mariborom, ki pa je zaradi nepričakovanega spodrsljaja vrtnic v uvodnem krogu v Krškem skopnela na vsega dve točki. Vijolice so tako vse bližje Gorici, ki je v spomladanskem delu preskakovala oviro za oviro in si prislužila naziv najbolj vročega letošnjega slovenskega kluba. Zbrala je največ zmag in dosegla največ zadetkov!

Vrtnice so se v četrtek poslovile od Evrope. | Foto: Vid Ponikvar Vrtnice so se v četrtek poslovile od Evrope. Foto: Vid Ponikvar

Drugače je v Evropi, kjer je Gorica resda v uvodnem krogu kvalifikacij za ligo Europa izločila armenski Širak, nato pa dvakrat zapored izgubila proti Panioniosu iz Aten in evropsko sezono končala v tretjem tednu julija.

Koprčani izgubili le dvakrat, a se poslovili

Zelo visoko so na lestvici Celjani, na četrtem mestu pa so Koprčani, ki so v letu 2017 na igrišču doživeli le dva poraza. Največjega so doživeli za zeleno mizo, na sodišču, saj niso prejeli tekmovalne licence in zdrsnili v četrto ligo. To je bil velik udarec za obalni nogomet. Koper je imel v letu 2017 najboljšo obrambo, saj je na 15 srečanjih prejel le 14 zadetkov, med vsemi pa ima tudi najboljšo razliko v zadetkih (+9).

Olimpija in Domžale bližje zadnjemu kot prvemu mestu

Domžalčani so osvojili pokalno lovoriko in nanizali štiri evropske zmage, v prvenstvu pa v letu 2017 niso bili prepričljivi. Na lestvici uspešnosti zasedajo šele deveto mesto.   | Foto: Grega Valančič/Sportida Domžalčani so osvojili pokalno lovoriko in nanizali štiri evropske zmage, v prvenstvu pa v letu 2017 niso bili prepričljivi. Na lestvici uspešnosti zasedajo šele deveto mesto. Foto: Grega Valančič/Sportida V spodnjem delu razpredelnice sta presenetljivo Olimpija in Domžale. V oči bode njuna negativna razlika v zadetkih. Zmaji, ki so si privoščili stresno pomlad, bi bili še nižje, če jih ne bi zadnja zmaga nad Celjem (3:1) ponesla na osmo mesto, tik pred pokalne zmagovalce Domžalčane, ki so letos v prvenstvu pozabili na osvajanje večjega števila točk.

So se pa zato veliko bolj izkazali v pokalu, kjer so osvojili lovoriko, in Evropi, kjer so si po zaslugi štirih zaporednih zmag zagotovili nastop v tretjem krogu kvalifikacij za evropsko ligo in dve tekmi proti nemškemu Freiburgu.

Pri repu so Radomlje, Ankaran in Triglav, ki (še) niso občutili sladkosti zmage. Radomljani so jo zaman naskakovali na 15 spomladanskih tekmah, primorski brezdomci iz Ankarana in Kranjčani, drugoligaški prvaki, ki so v prejšnji sezoni nastopali v 2. SNL, pa imajo na voljo ogromno priložnosti, da ne ponovijo klavrnega učinka Radomljanov. Morda prvo zmago dočakajo že ta konec tedna. 
Ne spreglejte