Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
8. 3. 2017,
16.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije naj gol NK Aluminij NK Celje NK Domžale ND Gorica NK Koper NK Krško NK Radomlje NK Rudar NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Sreda, 8. 3. 2017, 16.17

6 let, 6 mesecev

Uspešnost klubov 1. SNL v letu 2017

Maribor uživa sanje, v Ljubljani zvoni alarm

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Derbi Maribor Olimpija | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Po dveh spomladanskih krogih se lahko s stoodstotno uspešnostjo pohvali le jesenski prvak Maribor. Pet klubov še ni doživelo poraza, brez točke pa so Olimpija, ki za vodilnimi vijolicami zaostaja že šest točk, in zadnjeuvrščene Radomlje.

V leto 2017 so najbolje vstopili štajerski klubi. Maribor je najprej na večnem derbiju premagal Olimpijo, nato pa se z novim paketom treh točk vrnil še z gostovanja v Novi Gorici. Izbranci Darka Milaniča so edini, ki so v spomladanskem delu osvojili maksimalno število točk.

Milanič: Aluminij nam ne ustreza

Vijolice se bodo v soboto pomerile s Kidričani. | Foto: Grega Valančič/Sportida Vijolice se bodo v soboto pomerile s Kidričani. Foto: Grega Valančič/Sportida V soboto bodo skušali ohraniti stoodstotni izkupiček v Ljudskem vrt proti Aluminiju, ki je drugi najboljši na lestvici uspešnosti v letu 2017.

"Če se ozremo nazaj, smo imeli z Aluminijem zmeraj zahtevne dvoboje. Kakovostna razlika je očitna, vendar gre za nasprotnika, ki nam ne ustreza. Fantje se zavedajo, kaj nas čaka in kaj je treba popraviti. Prepričan sem, da bomo tokrat proti Aluminiju v pravi podobi," napoveduje trener Milanič, ki še ni pozabil poletnega poraza s Kidričani (0:2) v Mariboru in remija v Kidričevem (0:0).

Aluminij je sredi avgusta presenetil vijolice (0:2) v Ljudskem vrtu. To je bil zadnji domači poraz 14-kratnih slovenskih prvakov, ki so v nadaljevanju sezone zaigrali bolje in zagospodarili na prvoligaški razpredelnici.

Uspešnost klubov 1. SNL v letu 2017:

Klub Tekme Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
Maribor 2 2 0 0 5:2 6
Aluminij 2 1 1 0 4:1 4
Rudar 2 1 1 0 5:3 4
Celje 2 1 1 0 2:1 4
Koper 2 1 1 0 2:1 4
Gorica 2 1 0 1 4:5 3
Krško 2 0 1 1 2:3 1
Domžale 2 0 1 1 1:2 1
Olimpija 2 0 0 2 2:5 0
Radomlje 2 0 0 2 0:4 0

Maribor, edini klub, ki je v zimskem pripravljalnem obdobju zavrnil prošnjo Srečka Katanca za udeležbo igralcev v akciji B-reprezentance v Abu Dabiju, je dolgo časa čakal na zmagoviti niz. Ko se je odpravil na priprave v Turčijo, je ostal brez zmage na vseh šestih tekmah, premagal ni niti velenjskega Rudarja v generalki za spomladanski del. Ko je šlo zares, za prvenstvene točke, pa je Maribor našel pot do dveh zaporednih zmag in velike prednosti pred zasledovalci.

Enaka položaja zadržala le Maribor in Radomlje 

Nogometaši Olimpije v tem letu sploh še niso osvojili točke. | Foto: Grega Valančič/Sportida Nogometaši Olimpije v tem letu sploh še niso osvojili točke. Foto: Grega Valančič/Sportida Na lestvici uspešnosti v tem letu sta najnižje Olimpija in Radomlje. Zmaje čaka v soboto sosedski derbi v Domžalah, ki jim tudi v tem letu ne gre vse po načrtih. Pomerila se bosta ranjena kluba, ki ne smeta storiti nove napake, če želita ohraniti ulovljiv zaostanek za Mariborom.

V tem letu so poleg Mariborčanov in Kidričanov, ki so se na papirju pomerili z najlažjima tekmecema (Radomlje in Krško), neporaženi še Rudar, Celje in Koper. Primerjava učinka v jesenskem in spomladanskem delu je tako pokazala, da sta enaka položaja zadržala le vodilni Maribor in zadnjeuvrščeni Aluminij.

Hud padec so si privoščile Olimpija in Domžale, spomladanski zrak pa prija Aluminiju, Rudarju, Celju, Kopru ... Če se dan po jutru pozna ...

Najlepši zadetki 23. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte