Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
14. 2. 2017,
17.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

1

Natisni članek

Roman Bezjak Matjaž Kek Rijeka

Torek, 14. 2. 2017, 17.42

6 let, 6 mesecev

Korošec iz Nemčije na Reko

Uradno: Roman Bezjak se vrača k Matjažu Keku

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

1

Roman Bezjak | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Roman Bezjak, ki se je v zadnjih dneh poletnega prestopnega roka preselil v nemško bundesligo in postal najdražji nakup v zgodovini Darmstadta, se po polovici leta vrača na Reko. Izbrancem Matjaža Keka, ki se potegujejo za zgodovinski naslov hrvaškega prvaka, bo kot posojen nogometaš nemškega prvoligaša pomagal do konca sezone.

Slovenski reprezentančni napadalec Roman Bezjak je Rijeko okrepil maja 2015. Za hrvaške podprvake je v dobrem letu odigral 48 tekem in dosegel kar 26 zadetkov. Odlična forma na začetku sezone 2016/17 je zadostovala za mikavno ponudbo snubcev iz Nemčije.

Korošec, ki je pred prihodom na Hrvaško nabiral izkušnje pri Celju in bolgarskem prvaku Ludorogcu, je kljub pomislekom trenerja Matjaža Keka ponudbo Darmstadta sprejel z obema rokama.

O igranju v nemški bundesligi je sanjal že kot otrok. Zgodba v deželi svetovnih prvakov pa se ni dobro začela. Po klavrnem učinku v jesenskem delu in zdravstvenih težavah, zaradi katerih je preskočil uvodne tekme v tem koledarskem letu, se je vrnil tja, kjer se počuti najbolje.

Na Reki še ni dokončal dela

Korošec želi ujeti tekmovalno formo, s katero bi lažje kandidiral za nastop v državnem dresu. | Foto: Vid Ponikvar Korošec želi ujeti tekmovalno formo, s katero bi lažje kandidiral za nastop v državnem dresu. Foto: Vid Ponikvar ''Vesel sem, da sem se vrnil k Rijeki, kjer sem se vedno dobro počutil in kazal dobre predstave,'' je ob vrnitvi dejal 27-letni Bezjak, ki bo s trenutno vodilnim moštvom hrvaškega prvenstva sodeloval do konca te sezone.

Nato se bo vrnil v Darmstadt, kjer mu zdajšnji trener Torsten Frings ni posvečal veliko pozornosti. V nemški bundesligi se na 12 tekmah ni vpisal med strelce, ostal je tudi brez podaje.

Ko je konec avgusta lani zapustil Hrvaško, je bil najboljši strelec hrvaškega prvenstva. V sedmih nastopih je dosegel sedem zadetkov. Živce je paral vodilnim hrvaškim klubom, tudi splitskemu Hajduku, ki ga je vodil Marijan Pušnik. Z njim je pred davnimi leti sodeloval v Dravogradu ...

"Na Reki še nisem dokončal dela. Verjamem, da ga bom v spomladanskem del sezone," je po vrnitvi na Reko dejal Bezjak, ki bi zelo rad osvojil hrvaško prvenstvo. Če bo Rijeka ubranila položaj vodilnega kluba na Hrvaškem do konca, se bo končal 11-letni niz vladavine zagrebškega Dinama.

Ne spreglejte