Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
9. 8. 2016,
8.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Paul Pogba Manchester United

Torek, 9. 8. 2016, 8.52

6 let, 6 mesecev

Paul Pogba postal najdražji vseh časov

Uradno: Paul Pogba se je za rekordno odškodnino vrnil domov! #video #grafika

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Paul Pogba je tudi uradno postal član Manchester Uniteda. Z rdečimi vragi je podpisal petletno pogodbo, Juventus pa je zdaj bogatejši za vsaj 105 milijonov evrov.

Triindvajsetletni francoski zvezdnik je leta 2012 zapustil Old Trafford za drobiž (800 tisoč funtov), štiri leta pozneje pa se kot eden najboljših na svetu vrača domov. "Ni besed, ki bi opisale, kako se počutim. Zdi se mi, kot da bi se z malo daljših počitnic vrnil domov," je skoraj s solzami v očeh začel svoj prvi intervju po vrnitvi v Manchester.

Je Paul Pogba vreden toliko denarja?

  • Da.
    15,94 %
    33 glasov
  • Ne.
    84,06 %
    174 glasov
Oddanih 207 glasov

Pravilna poteza

Pred štirimi leti se Pogba in Manchester United ali, bolje rečeno, takratni šef sir Alex Ferguson nista razšla ravno v prijateljskem vzdušju. Legendarni Škot je sicer v Francozu videl velik potencial, a ostalo je le pri besedah, na tekmah pa je raje kot talentiranega vezista na igrišče pošiljal druge nogometaše. Francoz je bil užaljen in odločil se je, da ne podaljša pogodbe in brez odškodnine odide v Juventus.

In prav se je odločil. Vprašanje, kje bi bil zdaj, če bi ostal pri rdeči vragih, v Torinu pa je hitro prevzel eno izmed glavnih vlog in pustošil po Italiji ter nabiral državne naslove kot po tekočem traku. Lani je s staro damo nastopil tudi v finalu lige prvakov, kjer pa je moral priznati premoč Barceloni.

Imel bo številko 6:

Čustven prvi intervju po vrnitvi v United:

Mama je imela prav

"Ko sem odšel, mi je mama dejala, da se bom nekega dne vrnil v Manchester. Sam nisem bil prepričan v to, saj v nogometu nikoli ne veš, kako se stvari razpletejo. A za mame pravijo, da imajo vedno prav, tudi moja je imela. To je usoda," je dodal novi najdražji nogometaš na svetu.

Še vedno se ne ve natančno, koliko je rdeče vrage v resnici stal Pogba. Nekateri pišejo 105 milijonov evrov, drugi 110, a to niti ni pomembno. Uradno je le to, da je stari rekorder Gareth Bale, ki je iz Tottenhama leta 2013 v Real prestopil za 101 milijon evrov, zdaj zgodovina.

"Kako se počutim kot novi rekorder? Razmišljam le o igrišču. Tukaj sem, da postanem eden najboljših, da osvojim kar se da veliko lovorik. To je vse, kar me zanima. V Manchester Unitedu se vse vrti okoli lovorik, tukaj sem, da to storimo skupaj," je dodal Pogba.

Vrača se domov:

Jose Mourinho o Pogbaju in rekordni odškodnini

Četrto veliko okrepitev je pozdravil tudi trener Mancheseter Uniteda Jose Mourinho, ki je tako končal svoje nakupe. Pred tem je portugalski trener kupil še Erica Baillyja, Henrikha Mkhitaryana in velikega Zlatana Ibrahimovića. Čeprav je Šved na Old Trafford prišel brez odškodnine, so Bailly, Mkhitaryan in Pogba United skupaj stali kar 185 milijonov evrov.

"Paul je eden najboljših nogometašev na svetu in zagotovo bo ključni mož naše ekipe, ki si jo želim v prihodnosti. Je hiter, močen, zadeva in odlično bere igro. Bolje kot njegovi starejši kolegi. Še vedno je mlad in še veliko napreduje. Ima priložnost, da postane srce kluba v prihodnjem desetletju," se smeje Portugalcu, o denarju, ki ga je
United odštel za Francoza, pa si ne beli glave:

"Ne vem, koliko je klub dal za Paula, a če gre za rekord, nas ne sme biti sram. Dvomim, da je bilo madridski Real sram, ko je podiral rekorde v preteklosti. Gre za veliko denarja, a moderni nogomet je pač tak."
 
 

 

Hvala, Juventus!

Jose Mourinho je v nedeljo United popeljal do prve lovorike. | Foto: Reuters Jose Mourinho je v nedeljo United popeljal do prve lovorike. Foto: Reuters

"Pozdravljeni, navijači Juventusa. To je zame trenutek žalosti, saj vam moram priznati, da odhajam k drugi ekipi. To je konec naše avanture, ki se je začela tako lepo. Odrasel  sem v Juventusu, se veliko naučil. Tudi od vas, krasnih navijačev. A to knjigo sem zadaj zaprl, odpiram drugo. Hvala, Juventus, igralci, strokovno vodstvo in navijači, ki ste verjeli vame. Vedno boste v mojem srcu. Še enkrat hvala, hvala vsem," se je na Instagramu od navijačev stare dame poslovil Pogba.

Francoz je v štirih sezonah za Juventus odigral 178 tekem in dosegel 34 zadetkov. Osvojil je štiri naslove italijanskih prvakov ter še po dva pokalna in superpokalna naslova. V sezoni 2014/15 je igral tudi v finalu lige prvakov, a ostal praznih rok.

 

A video posted by Paul Labile Pogba (@paulpogba) on

Vsi zadetki Pogbaja v dresu Juventusa:

Ne spreglejte