Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
24. 10. 2016,
15.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,25

2

Natisni članek

Rijeka Matjaž Kek

Ponedeljek, 24. 10. 2016, 15.58

6 let, 6 mesecev

Klubski rekord

Uradno: Matjaž Kek postal reški kralj #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,25

2

Matjaž Kek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski nogometni trener Matjaž Kek se je 24. oktobra 2016 zapisal v zgodovino reškega kluba. Nogometašev Rijeke v bogati zgodovini ni še nihče vodil tako dolgo kot 55-letni Mariborčan, ki sedi na vročem stolčku v Kvarnerju že 1.335 dni.

Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je postal rekorder Rijeke. Ko je pred več kot tremi leti in pol prevzel krmilo hrvaškega prvoligaškega kluba, niso niti največji optimisti verjeli, da bi lahko na Reki v vlogi prvega trenerja zdržal tako dolgo, da se bo nekoč rekord znašel v njegovih rokah.

Popravil rekord klubske legende

V ponedeljek, 24. oktobra 2016, le dan po sladki zmagi nad Interjem iz Zaprešića (1:0), s katero je Rijeka ohranila prednost šestih točk pred najbližjim zasledovalcem Dinamom, je uradno postal trener z najdaljšim stažem.

Na klopi Rijeke, s katero je osvojil dve lovoriki (pokal in superpokal), dvakrat pa zaigral še v skupinskem delu lige Europa, sedi že 1.335 dni. S tem je popravil rekord nedavno preminule klubske legende Stojana Osojnaka.

Vrhunci srečanja med Rijeko in Interjem:

Kek je Rijeko prevzel v obdobju, ko je tekmece pričakala še na znamenitem štadionu Kantrida. Zdaj klub nastopa na Rujevici, kjer v tej sezoni sploh še ni izgubil. Rijeko je Kek vodil na 181 tekmah, od tega 132 v hrvaškem prvenstvu, vknjižil pa je kar 110 zmag.

V sezoni 2014/15 je zmagal kar 35-krat in postavil klubski rekord, podobno velja za prejšnjo sezono (2015/16), v kateri je klonil le enkrat, v prvenstvu pa zaostal le za Dinamom. Tako malo porazov v eni sezoni ni imel nihče.

Slovenec potopil madridski Real

Kek je postal absolutni rekorder Rijeke na zelo pomemben dan v klubski zgodovini. Na današnji dan pred 32 leti je na Kantridi na evropski tekmi (nekdanji pokal Uefa) padel evropski velikan Real Madrid. Rijeka je zmagala s 3:1, dva zadetka pa je prispeval nekdanji slovenski napadalec Adriano Fegic, legenda ajdovskega Primorja.

Ne spreglejte