Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
10. 5. 2016,
14.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Mats Hummels Bayern München Borussia Dortmund Hans Joachim Watzke

Torek, 10. 5. 2016, 14.29

6 let, 6 mesecev

Uradno: Bayern pripeljal kapetana Borussie Dortmund

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Nemški prvak Bayern je okrepil svojo zadnjo vrsto. V München se je po osmih letih vrnil obrambni steber nemške reprezentance Mats Hummels, ki si je v dresu Borussie Dortmund izboril status kapetana in bil velik ljubljenec navijačev.

Bayern sklenil dogovor z Renatom Sanchesom.

Navijači Bayerna so po šokantnem izpadu v polfinalu lige prvakov, po katerem je bilo jasno, da v obdobju vodenja Josepa Guardiole ne bodo osvojili evropskega vrha, hitro prejeli zadoščenje. V državnem prvenstvu so osvojili četrti zaporedni naslov in s tem popravili klubski rekord, v svoje vrste pa pripeljali dva zelo zanimiva igralca, ki se ju bo v prihodnji sezoni novi trener Carlo Ancelotti zagotovo razveselil.

Italijan bo lahko računal na 18-letnega portugalskega dragulja Renata Sanchesa in devet let starejšega Matsa Hummelsa, brez katerega si selektor svetovnih prvakov Joachim Löw ne more zamisliti udarne obrambne vrste.

V München se vrača po dobrih osmih letih

Pri rumeno-črnih je vrsto let sodeloval z Jürgenom Kloppom. | Foto: Pri rumeno-črnih je vrsto let sodeloval z Jürgenom Kloppom.

 

 

Hummels je mladost preživljal v Münchnu, pri Bayernu pa je vztrajal vse do leta 2008, ko so ga Bavarci najprej posodili, nato pa prodali Borussii Dortmund. Pozneje so odločitev obžalovali, saj je nekdanji mladinec Bayerna postal eden najboljših nemških branilcev, navijači rumeno-črnih pa so ga hitro vzljubili in doživljali kot simbol boja proti bogatejšemu Bayernu. Hummels je z Borussio osvajal nemške lovorike, pogodbo z nekdanjim klubom Kevina Kampla pa je imel sklenjeno do leta 2017.

Prekinil jo bo že po koncu sezone, saj se bo vrnil v prestolnico Bavarske. Z Bayernom bo sklenil pogodbo do leta 2021, v prihodnjih dneh pa bo opravil še zdravniške preglede. Preden se bo Hummels pridružil zvezdnikom Bayerna, ga čaka še zelo zanimiv obračun, saj se bo v finalu nemškega pokalnega tekmovanja v Berlinu pomeril proti prihodnjim soigralcem.

"Preden se bom vrnil v svoje rojstno mesto, imam veliko željo, da bi v Berlinu dvignil pokal in razveselil navijače Borussie. Dal bom vse od sebe, da dosežemo cilj. Vsem soigralcem, vodstvu kluba in navijačem se zahvaljujem za dolgo in čudovito obdobje, ki sem ga preživel v rumeno-črnem dresu," je dejal 27-letni Nemec, ki je leta 2014 osvojil svetovno prvenstvo.

Borussia bo bogatejša za 35 milijonov evrov

"Spoštujemo njegovo odločitev in mu želimo vse najboljše v nadaljevanju kariere. Zasluži si, da bi se od Borussie poslovil z osvojenim pokalom," je povedal predsednik Borussie Hans-Joachim Watzke. Znesek, ki ga bo klub iz Dortmunda prejel za kapetana, znaša 35 milijonov evrov. To je ena največjih odškodnin v zgodovini nemškega prvenstva, plačana za igralca, ki se mu čez eno leto izteče pogodba s klubom.

Lani je na kvalifikacijski tekmi lige Europa pokrival slovenskega napadalca Tadeja Trdino, ki brani barve avstrijskega prvoligaškega kluba WAC. | Foto: Lani je na kvalifikacijski tekmi lige Europa pokrival slovenskega napadalca Tadeja Trdino, ki brani barve avstrijskega prvoligaškega kluba WAC.

Hummels je po Thomasu Helmerju (1992), Torstenu Fringsu (2004), Mariu Götzeju (2013) in Robertu Lewandowskemu (2014) postal peti nogometaš v novejši zgodovini, ki se je iz Dortmunda preselil neposredno v München.

Ne spreglejte