Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
6. 11. 2013,
14.23

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Hulk Axel Witsel Nenad Bjelica Arda Turan Diego Costa Andrej Aršavin David Villa

Sreda, 6. 11. 2013, 14.23

5 let, 4 mesece

Ura in pol resnice Porta v hladni Rusiji

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V skupini G lige prvakov bo Porto gostoval v Rusiji, kjer si ne sme privoščiti poraza. Atletico v Madridu ne bi smel imeti prevelikih težav z dunajsko Austrio.

V Rusiji se obeta morda odločilna tekma v boju za drugo mesto v skupini G, v kateri bodo točke štele dvojno. Zenit, ki je trenutno drugi s štirimi točkami, bo gostil Porto, ki ima po prvem delu le tri točke in mora tokrat nujno vsaj remizirati, v nasprotnem primeru bi se lahko počasi že poslovil od tekmovanja, v katerem je v zadnjih letih vselej pustil dokaj globok pečat.

Domači, ki bodo računali predvsem na učinkovitost zvezdniškega brazilskega napadalca Hulka, bodo morali igrati brez kaznovanih Axla Witsela, Igorja Smolnikova in Tomaša Hubočana. Pri gostih bodo pogrešali le Hectorja Herrero, ki je prav tako kaznovan.

Zenit je trenutno vodilni klub zelo zahtevne ruske lige, čeprav je pretekli konec tedna malce razočaral in le remiziral proti Amkarju. Podobno velja za Porto, ki je v zadnjem prvenstvenem krogu prav tako razočaral in le remiziral proti Belenensesu, a je vodilni.

Ob Hulku bodo Rusi stavili tudi na veterana Andreja Aršavina in Dannyja. Ta trojček je v ruski ligi, v kateri Zenit doma še ne pozna poraza, zabil kar 19 od 35 zadetkov Zenita. Porto je doma proti Zenitu presenetljivo izgubil in se bo danes skušal maščevati za bolečo izkušnjo pred dvema tednoma.

Bilo bi veliko presenečenje, če Atletico, ki v ligi prvakov na prvih treh tekmah ni oddal še niti točke, ne bi premagal avtsajderja skupine G pred domačimi navijači, Austrio, ki je za nameček še v izjemno slabi formi. Res je, da je v Rusiji v ligi prvakov presenetila Zenit in remizirala, a Austria, pri kateri Dareta Vršiča seveda spet ne gre pričakovati v postavi, je v zadnjih osmih tekmah v vseh tekmovanjih zmagala vsega enkrat in kar petkrat izgubila. Zato ne čudi, da se trenerski stolček Hrvata Nenada Bijelice – čeprav je klub popeljal do zgodovinskega uspeha, potem ko je v kvalifikacijah izločil zagrebški Dinamo – trese. Atleticu gre na drugi strani v španskem prvenstvu še naprej izjemno. Še vedno so Madridčani najbližji zasledovalec na videz nedotakljive Barcelone. Vse kaj drugega kot zanesljiva zmaga domače ekipe bi bilo presenečenje. Tudi zato, ker gre v domačem napadu spet pričakovati tandem, ki ga tvorita Diego Costa in David Villa, ki sta v izjemni formi.

Pri Atleticu ne bo poškodovanih Lea Baptistaa in Javierja Manquilla, medtem ko je turški vezist Arda Turan vprašljiv. Pri gostih zagotovo ne bo Alexandra Grünwalda in Alexandra Gorgona.

Ne spreglejte