Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 5. 2013,
20.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jose Mourinho Florentino Perez Real Madrid

Ponedeljek, 20. 5. 2013, 20.54

8 let

Tudi Mourinho ni nedotakljiv: v Realu prejel nogo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Predsednik madridskega Reala Florentino Perez je napovedal, da Jose Mourinho po koncu sezone ne bo več trener belih baletnikov. Portugalec ne bo odpuščen, pač pa odhaja po sporazumnem dogovoru.

Navijači Reala so poleti 2010 praznovali, saj so verjeli, da prinaša Portugalec napoved o drugačnih časih v ligi prvakov. Iskala se je možnost do jubilejne desete evropske krone, Jose Mourinho pa je z Interjem dokazal, da je lahko kos tudi Barceloni. Beli baletniki so trenerja, ob katerem ni nikoli dolgčas, sprejeli z odprtimi rokami, nato pa jih je iz meseca v mesec minevala potrpežljivost. Pravih rezultatov v uvodni sezoni, ki jo je deloma rešil španski pokal, ni bilo čutiti. A pri Mourinhu je vedno veljal rek, da se Evropa z najmočnejšimi orožji vedno napada v drugem poizkusu. Tako je bilo pri Interju, pri Realu pa je drugo leto prineslo napredek, a le na domačih zelenicah.

"Dosegli smo obojestranski dogovor za prekinitev pogodbe. Z Mourinhom smo naredili velik korak naprej. Želimo mu veliko sreče v nadaljevanju kariere," je sprva dejal Florentino Perez, ki je Portugalcu vodenje ekipe prepustil tri sezone, v katerih je klubu prinesel tri lovorike. Po štirih letih španski naslov, po 18 letih španski pokal in po osmih letih še polfinale lige prvakov, v kateri je v isti fazi tekmovanja trikrat zapored izpadel. Real Madrid tako že od leta 2002 čaka na evropski naslov."Ta klub je zelo zahteven, polfinali niso dovolj. Mourinho ni bil napaka, ampak pozitivna izkušnja," je povedal predsednik Real Madrida, ki bo 16. junija ponovno kandidiral za prestižen naziv. Dodal je, da Real ni z nobenim izmed kandidatov, ki se omenjajo v javnosti, sklenil kakršnegakoli dogovora. Za to bo napočil čas v prihodnjih dneh.

Real je v sezoni 2011/12 prekinil vladavino Barcelone v španskem prvenstvu in dokazal, da zmore vladati tudi na vedno vročem madridskem stolčku. A vedno več je bilo afer, prepirov, neprimernih izpadov in provokacij, ki so na račun prvega stratega, posledično pa celotnega madridskega kluba, metale temno, malodane nešportno senco. Navijači Reala tega niso odobravali v polni meri, a so Mourinhu glede Evrope ponudili še eno možnost. Sezono 2012/13, ko naj bi dokončno napadel ligo prvakov in jo tudi osvojil. Še s tretjim različnim klubom. A tudi tokrat se ni izšlo. V domačem prvenstvu zaradi visokega zimskega zaostanka ni zmogel ujeti Barcelone, ki je brez Tita Vilanove padla v krizo, piko na i pa je predstavljal še boleč poraz v domačem pokalnem tekmovanju. In to na svojem štadionu. Razočaranje je bilo tako veliko, da so mnogi predvidevali, da se bo vodstvo kraljevega kluba 50-letnemu Portugalcu za usluge zahvalilo že v ponedeljek, a je nato predsednik Florentino Perez razrešil vse dvome in napovedal, da bo Mourinho trener Reala še nekaj tednov. Do konca sezone. Čakata ga torej še dve prvenstveni tekmi, nato pa sledi slovo. Nikakor nepričakovano, saj o selitvi v London dalj časa čivkajo že vrabci, vsekakor pa dokaz, da tudi tako vrhunskemu in dokazanemu strokovnjaku, kot je odrezavi Portugalec, včasih spodleti in napoči čas za sezono brez lovorike.

"Ko nekdo zapusti Real, pri njem vedno ostane grenak priokus oziroma neko nezadovoljstvo. A po treh letih sodelovanja z Mourinhom je napočil pravi čas za odhod. Mi se mu zahvaljujemo za vse napore, ki jih je vložil v naš klub," je še dodal Perez.

Ne spreglejte