Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 8. 2016,
19.09

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NK Aluminij NK Rudar nogomet Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 28. 8. 2016, 19.09

7 let, 7 mesecev

Poročilo s tekme Aluminij : Rudar

Trije goli in tri točke za Rudar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Rudar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Aluminij s 3:0 (1:0).

Velenjčani so dosegli tretjo zmago v tej sezoni, po zmagoslavjih nad Koprčani in Ljubljančani so na kolena položili tudi tekmece iz Kidričevega. Po sedmih krogih imajo tri točke prednosti pred osmoljenci današnje medsebojne tekme, ki so na dosedanjih tekmah zbrali dve zmagi (Krčane in Mariborčane so premagali pred tekmo z Velenjčani) in nedoločen izid ter doživeli štiri poraze.

Gostitelji so začeli obetavno, že v deveti minuti se je v priložnosti za gol znašel Lovro Bizjak, po njegovem udarcu z glavo pa je žoga zletela mimo gola. Nato so zagrozili "knapi", poskusa Johna Maryja in Darka Zeca pa nista zadela želenega cilja. Dokaj dinamičen 15-minutni uvod je zaključil Bizjak, a znova streljal mimo vrat gostujočega vratarja Borivoja Ristića.

Nato je nastopilo obdobje igre na sredini igrišča. V 28. in 34. minuti so znova zagrozili domači nogometaši, poskus Milana Kocića je zletel mimo vrat, priložnost Matica Vrbanca pa je ožja velenjska obramba zaustavila v zadnjem trenutku. V 37. minuti pa so izbranci gostujočega trenerja Slobodana Krčmarevića "pičili" po golu Maryja, ki je soigralce na velik odmor popeljal z vodstvom 1:0.

Velenjčani so na krilih obetavnega prvega polčasa sijajno odprli drugo polovico tekme in med 47. in 52. minuti dosegli dva gola. Najprej je gostitelje v črno zavil strelec prvega gola Mary, drugega pa je dosegel Mitja Lotrič za visoko vodstvo s 3:0.

Gostitelji so dolgo časa potrebovali, da so se pobrali, prvo akcijo so izpeljali v 62. minuti, ko je Josip Zeba z glavo sprožil mimo vrat, osem minut kasneje pa je bil neuspešen tudi Dejan Krljanović. V končnici tekme so gostitelji s stihijskimi napadi skušali doseči vsaj časten gol, a velenjska obramba je bila vseskozi na pravem mestu, tako da se domov vračajo z želenimi tremi točkami.

Aluminij : Rudar 0:3 (0:1)

Športni park, sodniki: Žganec, Praprotnik (oba Ljubljana), Zupančič (Moravče).* Strelca: 0:1 Mary (37.), 0:2 Mary (47.), 0:3 Lotrič (52.).

Aluminij: Janžeković, Jakšić, Turkalj, Zeba, Kocić, Krljanović (od 76. D. Petrović), Škoflek, Vrbanec, Rogina (od 57. Cvek), Bizjak, T. Petrović (od 57. Kramer).

Rudar: Ristić, Jahić, Billong, Zec, Mužek, Lotrič (od 73. Dodlek), Babić, Pišek (od 78. Grgić), Trifković, Mary, Glavina (od 87. Tolimir).

Rumeni kartoni: Babić, Billong, Glavina.
Rdeči karton: /.
Ne spreglejte