Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 8. 2012,
20.07

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ermin Šiljak

Nedelja, 5. 8. 2012, 20.07

7 let, 12 mesecev

Trifkovič rešil Olimpijo (in Šiljaka)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Mure 05 so v 4. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 1:2 (1:1).

Hrabri, a izčrpani muraši, utrujeni od ritma četrtek-nedelja, so lovili prvo prvenstveno zmago v sezoni. Olimpija, ki je pot po Evropi končala pred Sobočani, je prav tako še kako potrebovala zmago, saj so Ljubljančani v prvenstvu doslej razočarali. Dvoboj pa se je odvil po okusu slednjih, ki so po zaslugi Damjana Trifkovića dosegli drugo zmago v ligi in se prebili v sredino lestvice. Sobočani ostajajo z vsega točko zadnji.

Blizu 2500 gledalcev, v veliki večini pristašev Mure, je že v četrti minuti doživelo hladen tuš. Po globinski podaji so domači pozabili na Damjana Trifkovića ali pa pričakovali prepovedan položaj, ki ga ni bilo. Gostujoči nogometaš je dobro odreagiral in z glavo poslal žogo v mrežo nad domačim vratarjem Filipom Drakovićem. V 11. minuti je močno sprožil Filip Valenčič s 14 metrov z leve strani, Draković pa je žogo zadržal.

Olimpija je bila v uvodnih minutah nevarnejša in bolje organizirana ekipa. Po gneči v kazenskem prostoru gostov so bili domači v 25. minuti blizu izenačenja, a premalo odločni, dve minuti pozneje pa je Aleksander Šeliga s težavo zaustavil močan strel Damjana Boharja iz polvoleja z desne strani. Mura je prevzela pobudo in po kotu z desne strani, ki ga je izvedel Dragan Jelić, se je mreža Ljubljančanov v 35. minuti zatresla. Prvi strelec domačih Nusmir Fajić je visoko skočil in z glavo žogo preusmeril v desni kot.

V nadaljevanju je Fajić v 51. minuti dvignil na noge gledalce, ko je nepričakovano sprožil z velike razdalje z desne strani, žogo pa je Šeliga s težavo odbil čez prečko v kot. Valenčič bi nato v 63. minuti lahko povedel goste v vodstvo, saj se je sprehodil skozi domačo obrambo, potem pa mu je zmanjkalo moči in sreče, tako da se je Mura obranila. A ne za dolgo, saj se je domača mreža znova zatresla v 69. minuti.

Po prekršku Fabijana Cipota je Trifković s prostega strela z dobrih 20 metrov mojstrsko zadel v levi zgornji kot Murinih vrat. Deset minut pred koncem je Fajić lepo podal Arpadu Vašu, ki je pritekel iz ozadja, a mu ni uspelo preusmeriti žoge v ljubljansko mrežo. Gosti so z disciplinirano igro zadržali vodstvo in se ob koncu veselili pomembnih treh točk, domači pa bi v sodniškem dodatku lahko rešili točko, a je po Cipotovem strelu z glavo dobro posredoval Šeliga.

Ne spreglejte