Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
26. 10. 2016,
11.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Manchester City Manchester United nogomet Jose Mourinho Pep Guardiola Zlatan Ibrahimović

Sreda, 26. 10. 2016, 11.55

6 let, 6 mesecev

Manchester United proti Manchester Cityju

Trenutek resnice za Mourinha in Guardiolo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Jose Mourinho, Pep Guardiola | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Manchester United čaka še tretji derbi v desetih dneh. Po remiju na Anfieldu (0:0) in katastrofi na Stamford Bridgeu (4:0) se bodo na Old Traffordu v osmini ligaškega pokala udarili še z mestnim tekmecem Manchester Cityjem.

Rdeči vragi in meščani so se v tej sezoni že srečali v angleškem prvenstvu. Septembrsko tekmo na Old Traffordu so z 2:1 dobili gostje. Pep Guardiola je s tem še popravil medsebojni rekord s Josejem Mourinhem. Na 17. srečanju je še osmič premagal Portugalca, ta pa je ostal pri pičlih treh zmagah.

Glede na formo Uniteda, ki je svojo nemoč pokazal konec tedna v Londonu, ko jih je ponižal Chelsea (4:0), se zdi, da City danes ne bi smel imeti težkega dela. Nekaj upanja gostiteljem vliva le podatek, da tudi City v zadnjem času ne blesti. Zmagal ni na zadnjih petih tekmah, med drugim je v tem obdobju dobil lekcijo v ligi prvakov proti Barceloni (4:0).

"Derbi je derbi. Ta je vedno nekaj posebnega. Poskušali bomo zaigrati z vso resnostjo in zmagati," je pred večernim obračunom dejal trener Cityja Pep Guardiola, ki je s tem dal vedeti, da čeprav gre le za ligaški pokal, ne bo veliko taktiziral in bo na igrišče poslal najmočnejšo postavo. Dodal je, da ne bo mogel računati na svojega prvega moža v tej sezoni Belgijca Kevina de Bruyna, manjkal bo tudi argentinski branilec Pablo Zabaleta

Kdo bo zmagal pokalno tekmo na Old Traffordu?

  • Man Utd.
    45,63 %
    47 glasov
  • Man City.
    54,37 %
    56 glasov
Oddanih 103 glasov

Noče biti lačen

Zaradi težkega poraza proti Chelseaju še vedno skrušeni Jose Mourinho pa je bolj kot o derbiju govoril o življenju v Manchestru. "Včasih se želim sprehoditi čez most, oditi v restavracijo, a ne morem. Ne morem niti na sprehod po parku. To zame predstavlja veliko težavo," je za Sky Sports pred derbijem potarnal The Special One, ki že od ustoličenja pri Unitedu živi v hotelu. V Londonu je recimo živel v več deset milijonov vredni vili, kjer še zdaj živi njegova družina. "Saj bi si umislil kakšno bolj prijazno domovanje, a me je strah, saj ne znam kuhati," je še dodal.

Poškodba Erica Baillyja predstavlja nove velike težave za že tako ranjeni United. | Foto: Guliverimage/Getty Images Poškodba Erica Baillyja predstavlja nove velike težave za že tako ranjeni United. Foto: Guliverimage/Getty Images

Brez obrambe, brez napada?

Dodal je, da kljub temu ne meče puške v koruzo, in navijačem sporočil, da je še vedno stoodstotno pri stvari. "Delamo trdo in se borimo naprej," zatrjuje trener rdečih vragov, ki bo moral večerni derbi odigrati brez svojega prvega branilca sezone Erica Baillyja, ki si je proti Chelseaju poškodoval koleno, zato bo odsoten vsaj dva meseca.

V osrčju obrambe Uniteda tako pričakujemo Chrisa Smallinga, ki proti Londončanom zaradi katastrofalne predstave sploh ni prejel ocene, in Daleyja Blinda, ki na derbijih kot po pravilu odpove na celi črti.

Če je Wayne Rooney res poškodovan, kot so pred tekmo sporočili iz Uniteda, bo kapetan rdečih vragov izpustil tudi spopad z mestnimi tekmeci. V napadu bo tako skoraj zagotovo spet začel Zlatan Ibrahimović, ki je nazadnje zadel septembra, Marcus Rashford, tipični napadalec, pa se bo očitno spet moral znajti na levem ali desnem krilu.

V kakšni formi je v zadnjem mesecu švedski napadalec?

Verjetni postavi:

Man Utd: De Gea; Shaw, Blind, Smalling, Valencia; Pogba, Carrick, Herrera; Martial, Ibrahimović, Rashford;

Poškodovani: Eric Bailly, Phil Jones, Marouane Fellaini
Vprašljiv: Wayne Rooney, Morgan Schneiderlin
U21: Bastian Schweinsteiger

Man City: Caballero; Otamendi, Kompany, Adarabioyo; Kolarov, Fernandinho, Garcia, Gündogan, Sane; Silva; Agüero/Iheanacho

Poškodovana: Kevin de Bryune, Bacary Sagna
​U21: Yaya Toure

Ne spreglejte