Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
5. 5. 2016,
16.08

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Jean-Philippe Mendy Darko Milanič

Četrtek, 5. 5. 2016, 16.08

6 let, 7 mesecev

Trenerju Maribora je popolnoma jasno, kaj se dogaja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

"Uživam v pritisku in komaj čakam, da se derbi začne," pred sobotnim obračunom proti Olimpiji v Stožicah, ki bo v marsičem odločal o naslovu državnega prvaka, sporoča trener Maribora Darko Milanič.

Pred nami je eden najpomembnejših derbijev v zgodovini slovenskega nogometa. Štiri kroge pred koncem prvenstva se bosta v Ljubljani udarila Olimpija, ki ima tri točke prednosti, in Maribor, ki lovi šesti zaporedni naslov. Če bi v soboto izgubil na največjem slovenskem štadionu, bi se praktično že poslovil od naslova prvaka, a v taboru prvakov se s takšnimi ugotovitvami ne obremenjujejo. Vsaj tako so trdili na današnji novinarski konferenci.

Optimisti, ker v Ljubljani vedno igrajo dobro

"Imamo kar nekaj fantov, ki so na takšnih tekmah že igrali. Tudi ljudje, ki smo v klubu, smo že bili v podobnem položaju, zato s tem ne bi smelo biti težav. Derbi mora biti tekma, na kateri nogometaši uživajo. Verjamem, da bomo. Igrati moramo sproščeno in pokazati, kaj znamo," pravi Darko Milanič. "Popolnoma jasno nam je, kaj se dogaja. Smo pred zelo pomembno tekmo, ki pomeni največ v slovenskem nogometu. Komaj čakam, da se derbi začne," je dodal trener Mariborčanov.

"Maribor v Ljubljani igra tradicionalno dobro. Skoraj vse tekme, ki sem jih z Mariborom odigral v Ljubljani, imam v dobrem spominu. Tudi tokrat prihajamo po zmago. Od prve do zadnje minute bomo imeli v mislih tri točke, a to seveda ne pomeni, da bomo igrali brezglavo. Želimo si zmagati, a tudi če nam ne bo uspelo, je do konca prvenstva na voljo še devet točk. Prvenstvo v soboto še ne bo odločeno. Sploh v tej sezoni, ko je liga zelo izenačena, ne," je še povedal povratnik na klop najbolj trofejnega slovenskega kluba.

Da ima tak status, je Primorec poskrbel tudi sam. Mariboru je namreč prinesel štiri prvenstvene in tri pokalne lovorike. "Želim si dinamične igre mojih nogometašev, ki je na zadnjih tekmah morda ni bilo prepoznati. Imamo težave, ki jih ima vsak klub. Na določenih igralnih mestih moramo improvizirati, a verjamem, da bomo uspešni. Na začetku smo bili zelo dobri, potem smo se v zadnjem času malo utrudili, a po tem, kar sem videl v zadnjem času na treningih, sem spet optimist. Dobro smo se pripravili. Imamo kakovost, imamo moč, imeli bomo tudi podporo. Gremo po zmago!" je še povedal trener vijoličastih, ki tokrat ne bo mogel računati na kaznovanega vezista Željka Filipovića, medtem ko se je razveselil vrnitve poškodovanih, napadalca Gregorja Bajdeta in branilca Rodriga Difendija.

 

 | Foto: Nogometaši živijo za takšne tekme

Ob Milaniču je bil na druženju z novinarji prisoten s 14 prvenstvenimi zadetki najboljši strelec Maribora v tej sezoni Jean-Philippe Mendy.

"Pred nami je posebna tekma. Nogometaši živimo za derbije. Pripravljeni smo dobro in verjamemo v zmago. Prihajamo po tri točke," je povedal Francoz.

"Pritiska v ekipi ni čutiti. Vzdušje je zelo dobro. Smo profesionalci in na takšnih tekmah uživamo. Verjamemo v zmago," je še dejal.  

"Imamo dobrega trenerja, ki ve, kaj narediti, zato sem prepričan, da nas bo dobro pripravil in bomo videti takšni, kot si vsi želijo," pravi Mendy.

Nekaj besed je namenil tudi navijačem. Z mariborskimi so nogometaši v zadnjem času imeli kar nekaj nevšečnosti, a robustni napadalec verjame, da bodo njemu in soigralcem v soboto zvečer v pomoč.

"Navijači imajo radi Maribor in so, tako kot mi, nogometaši, razočarani, če ne zmagamo. Nismo razburjeni zaradi vsega, kar se je dogajalo. Počutimo se dobro in verjamemo, da nam bodo pomagali do prepotrebne zmage," je še povedal napadalec, ki je na derbijih do zdaj zadel že trikrat.

Bo v soboto pristavil še kakšnega? "Ni pomembno, kdo zadeva. Samo da bo Maribor na koncu prvak!" je sklenil.

 

Ne spreglejte