Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
5. 4. 2017,
23.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,23

5

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 5. 4. 2017, 23.00

6 let, 7 mesecev

Safet Hadžić in Darko Milanič po derbiju

Trenerja Maribora po porazu na derbiju močno zanima, kaj se je zgodilo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,23

5

Safet Hadžić, Branko Ilić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

''To je zmaga, ki nam pomeni ogromno,'' je po zmagi z 2:1 na prvi tekmi polfinala slovenskega pokala, do katere je Olimpija z dvema goloma Hrvata Leona Benka v treh minutah prišla v zaključku derbija, povedal njen trener Safet Hadžić.

''Res smo si želeli te zmage in naredili vse, da bi jo dosegli. Od samega začetka tekme smo pokazali pravo energijo in željo. Na koncu smo bili za velik trud, ki smo ga vložili, nagrajeni. Živeli smo za to tekmo, živeli smo za to zmago,'' je povedal še četrti trener, ki sedi na klopi Olimpije v tej sezoni. Safet Hadžić, ki je po prvenstvenem porazu v Kidričevem v vlogi trenerja zamenjal Marijana Pušnika, in kot prvi storil na videz nemogoče. Olimpijo je popeljal do zmage. Prve v letošnjem letu v sedmem poizkusu! In tudi prve na derbijih v sedmem poizkusu.

''Naredili bomo vse, da osvojimo pokal. Na povratni tekmi v Mariboru bo vroče, a verjamem, da nam lahko uspe. Upam, da ta zmaga pomeni boljše čase. Zdaj moramo začeti zmagovati, čeprav je dejstvo, da smo psihološko še vedno nestabilni. Upam, da se bomo zdaj dvignili,'' je še povedal nekdanji branilec, ki je poskrbel za nekaj rošad v moštvu. Prav veliko si ob vseh poškodbah, ki tarejo državne prvake, ni mogel privoščiti, a tokrat je od prve minute sploh prvič v tej sezoni na igrišče poslal vezista Nika Kapuna.

Od začetka niti ena od ''zvenečih'' Stojićevih okrepitev

Slavje nogometašev Olimpije | Foto: Žiga Zupan/Sportida Slavje nogometašev Olimpije Foto: Žiga Zupan/Sportida Tudi Mario Jurčević je prvič letos zaigral od prve minute. Mladi slovenski nogometaš je na levi strani obrambe iz postave izrinil Dina Štigleca. Enega izmed sedmih nogometašev, ki jh je pozimi v Ljubljano pripeljal zdaj že nekdanji športni direktor Ranko Stojić. Zanimivo, tokrat v začetni enajsterici ni bilo niti enega od njih.

Kontroverzni srbski nogometni funkcionar je ob zimskih okrepitvah napovedoval ekipo, ki bo rušila vse pred seboj. Od tega ni bilo nič, v prvih letošnjih šestih tekmah je izgubila kar petkrat in enkrat remizirala. Zdaj, ko v moštvu ni bilo niti enega od ''njegovih'' nogometašev, je zmagala. Bo zmagovala še naprej? ''Počasi, gremo iz tekme v tekmo. Dvigovati se moramo in pokazati, česa smo sposobni,'' je po zmagi na derbiju povedal redkobesedni, a zelo zadovoljni trener Olimpije Hadžić.

Darko Milanič se sprašuje, kaj se je z njegovimi nogometaši zgodilo v zadnjih desetih minutah. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Darko Milanič se sprašuje, kaj se je z njegovimi nogometaši zgodilo v zadnjih desetih minutah. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Pozabiti morajo na zadnjih deset minut

Veliko bolj je jezik stekel gostujočemu strategu, ki je doživel sploh prvi letošnji poraz. ''Pozabiti moramo na zadnjih deset minut. Imeli smo vse pod kontrolo, v rokah smo držali odličen rezultat, tekmo bi morali mirno pripeljati do konca, a smo nato pošteno zamočili. Bili smo nepazljivi, tekmecu smo dali energijo, da je prišel do preobrata, in izgubili. Kljub porazu imamo v rokah rezultat, ki nas lahko popelje v finale, a se bomo morali za napredovanje pošteno potruditi,'' je povedal Darko Milanič.

''Ne vem, zakaj se nam je zgodilo, da smo se ustavili. Analizirali bomo tekmo in poskusili priti do odgovorov, a dejstvo je, da se nam kaj takega ne bi smelo zgoditi. Glede na izkušnje, ki jih imamo, se nam nikakor ne bi smelo,'' je bil nezadovoljen izkušeni trener, ki v pokalu brani lovoriko.

Luka Zahović je imel dve lepi priložnosti, a spet ni zadel. | Foto: Vid Ponikvar Luka Zahović je imel dve lepi priložnosti, a spet ni zadel. Foto: Vid Ponikvar

Kaj se je zgodilo z Luko Zahovićem?

''Olimpija me ni presenetila, saj sem vedel, da gre za ekipo, ki ima nekaj zelo kakovostnih nogometašev. Igrala je tako, kot smo pričakovali. Možnost za zmago smo ji podarili sami,'' je prepričan Milanič, ki verjame, da bo na povratni tekmi v Ljudskem vrtu drugače. ''Pričakujem zelo dobro tekmo. Igrali bomo pred domačimi navijači in se z vsemi močmi podali v lov na finale,'' je povedal.

Za konec je nekaj besed namenil najboljšemu strelcu Maribora Luki Zahoviću, ki na zadnjih tekmah ne najde poti do nasprotnikove mreže. Dve lepi priložnosti je imel tudi tokrat, a ju ni izkoristil. ''Dejstvo je, da je imel dve priložnosti, to smo videli vsi. Škoda, da ni zadel. Ko je zadeval, nam je bilo lažje. Upam, da bo čim prej našel strelsko formo, v kateri je bil še pred kratkim,'' je za konec trener Maribora namenil nekaj besed sinu svojega nadrejenega, športnega direktorja Zlatka Zahovića.

Ne spreglejte