Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
12. 4. 2017,
20.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

naj gol NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija večni derbi pokal Slovenije Prva liga Telekom Slovenije Darko Milanič Safet Hadžić

Sreda, 12. 4. 2017, 20.20

6 let, 6 mesecev

Trenerja po polfinalni pokalni tekmi v Mariboru

Milanič: Žal nam je, saj smo bili odlični

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
Maribor Olimpija | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V taboru Maribora sta po usodnem remiju z Olimpijo (1:1) vladala žalost in razočaranje, ker so vijolice iz rok izpustile veliko priložnost za napredovanje v finale pokala Slovenije, Ljubljančani pa so bili presrečni, saj so s pokalnim uspehom nekoliko zacelili rane, nastale po katastrofalni pomladi v 1. SNL.

''Kaj naj rečem? Vesel sem, da smo se uvrstili v finale proti tako kakovostnemu Mariboru. To je velika stvar,'' začasni trener Olimpije Safet Hadžić ni skrival zadovoljstva po odmevnem pokalnem dosežku. Z zmaji je izločil Maribor, ta je na povratni tekmi povzročil gostom iz Ljubljane ogromno težav, a so gostitelji pogrešali tisto, zaradi česar se igra nogomet. Več zadetkov.

Že se je vpisal v zgodovino

Veselje Alexandruja Cretuja, strelca zadetka, ki je Olimpijo popeljal v finale. | Foto: Vid Ponikvar Veselje Alexandruja Cretuja, strelca zadetka, ki je Olimpijo popeljal v finale. Foto: Vid Ponikvar Nekdanji branilec Olimpije Hadžić je letos vodil ljubljanski klub le na treh tekmah, a se je že vpisal v zgodovino. Postal je prvi strateg, ki je v novejši zgodovini kluba, ta se je začela pred 12 leti po finančnem pogrebu stare Olimpije, popeljal zmaje v finale pokalnega tekmovanja. Za lovoriko se bo 31. maja potegoval z Domžalami.

''V finalu bo zelo težko, saj se bomo pomerili z zelo dobrimi Domžalami. Zdaj bomo poskušali začeti zmagovati tudi v prvenstvu in dvigniti formo iz tekme v tekmo,'' je poudaril 48-letni Ljubljančan, ki še ne ve, kakšna bo njegova dolgoročna usoda pri Olimpiji. To ga tudi ne zanima. ''Ne gledam na svojo prihodnost, ampak le na Olimpijo. Da začnemo zmagovati,'' si želi nekdanji vodja skavtov, ki je nepričakovano hitro vskočil na izpraznjen stolček Marijana Pušnika.

Vedel je, da bo Maribor na povratni polfinalni tekmi napadel Olimpijo z vsemi razpoložljivimi močmi. ''Verjel sem v tak scenarij, ker je Maribor dovolj kakovosten, da lahko tako napade. Ne bom še priznal, da so prvaki v prvenstvu, a v pokalu niso imeli kaj izgubiti, zato so zaigrali napadalno.''

Milanič: Gol Olimpije je spremenil potek tekme

Podobno kot na sobotni tekmi v Kopru je bil Darko Milanič zadovoljen z igro, malce manj pa z rezultatom. | Foto: Vid Ponikvar Podobno kot na sobotni tekmi v Kopru je bil Darko Milanič zadovoljen z igro, malce manj pa z rezultatom. Foto: Vid Ponikvar Trener Maribora Darko Milanič je pred srečanjem napovedal napadalni pristop. Napoved je uresničil, a jo je njegovim napadalcem znova zagodla neučinkovitost.

''Če je kolega (Safet Hadžić, op. p.) vesel, mi zagotovo ne moremo biti. Veliko smo naredili na današnji tekmi, odigrali dober nogomet. Imeli smo iniciativo, gol je visel v zrak. Imeli smo občutek, da prej ali slej padel gol, nato pa smo ga dobili, kar je spremenilo potek tekme. Tekmec se je potem bolj zaprl, zgostil linije pred vrati. Ni je bilo lahko prebiti, Olimpija je dobra tudi zaradi svoje višine. Po našem zadetku za 1:1 smo imeli še dovolj položajev, iz katerih bi bili lahko nevarni. In smo tudi bili, a nam ni uspelo zadeti. Žal nam je, da nismo prvi zadeli na tekmi in da nismo šli naprej, ker smo odigrali odlično tekmo,'' je Milanič s težkim srcem priznal, da se Maribor poslavlja od pokalnega tekmovanja, čeprav je na povratni tekmi nadigral Ljubljančane.

Prednostna naloga ostaja prvenstvo

Dino Hotić je dosegel prvi zadetek v dresu Maribora v članski konkurenci. In to kakšnega ... | Foto: Vid Ponikvar Dino Hotić je dosegel prvi zadetek v dresu Maribora v članski konkurenci. In to kakšnega ... Foto: Vid Ponikvar Ker pa je dosegel le en zadetek, mladi Dino Hotić se je podpisal pod mojstrovino in se veselil prvenca v dresu vijolic, je bilo to premalo za napredovanje. V finale se je uvrstila Olimpija, ki jo 31. maja v Kopru čaka finalni spopad z Domžalami, Maribor pa se bo posvetil prvenstvu, kjer se mu nasmiha 14. državni naslov.

''Želeli smo finale pokala, naša prednostna naloga pa je prvenstvo. Do konca nas čaka še osem tekem. Želimo jih odlično odigrati,'' je zaupal Milanič, ki bo imel konec meseca priložnost, da se maščuje zmajem, saj bo z Mariborom v Prvi ligi Telekom Slovenije gostoval v Stožicah. To bo šesti in zadnji večni derbi v tej sezoni. V prvenstvu so bili boljši Mariborčani, v pokalu, tudi po zaslugi sreče, kar je po tekmi pojasnil Andraž Kirm, pa Ljubljančani.

Ne spreglejte