Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
23. 8. 2015,
22.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marijan Pušnik NK Olimpija NK Olimpija NK Celje

Nedelja, 23. 8. 2015, 22.27

8 let

Trener Olimpije miri evforijo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Olimpije so v nedeljo v Stožicah navdušili. Na spektakularen način so osvojili četrto zaporedno prvenstveno zmago in Celjane premagali s kar 6:0.

"Dobro me poznate in veste, da iz mojih ust ne boste slišali evforičnih besed. Dejstvo je, da smo zmagali s 6:0, a to je bila posebna tekma, v kateri je nasprotnik želel tudi takrat, ko je zaostajal z 0:2, zadeti in je igral napadalno. S tem se je odprlo kar nekaj prostora, predvsem za Andraža Šporarja in Ezekiela Hentyja, kar nam je prineslo nove zadetke. Veseli me, da igramo dobro, da zmagujemo, čeprav še vedno delamo veliko napak, a seveda nisem nor, da bi po tako visoki zmagi s prstom kazal na njih. Zabili smo šest golov, prejeli nismo nobenega. Danes je čas za slavje, a že jutri se začnejo priprave na nov izziv," je po zmagi, s katero je Olimpija velikemu rivalu Mariboru pobegnila za pet točk, dejal Marijan Pušnik.

Da Ljubljančani ne smejo biti evforični, je jasno. Ne nazadnje so pred letom dni, ko jih je vodil Darko Karapetrović, v sezono štartali še bolje. Po sedmih odigranih tekmah so imeli še točko več od 16, kolikor jih imajo zdaj. Vsi vemo, kako se je sezona potem končala. S četrtim mestom in brez Evrope.

Pred letom dni je Olimpija začela še bolje

Tudi niz štirih zaporednih zmag za Olimpijo ni edinstven pojav. V sezoni 2012/13 je z Andrejem Razdrhom na klopi zmagala celo šestkrat zapored, v zadnjem delu sezone 2013/14 in na začetku prejšnje je s Karapetrovićem kot trenerjem v prvenstvu zmagala petkrat zapored. V sezoni 2010/11, takrat pod vodstvom Dušana Kosića, je prav tako zmagala štirikrat zapored, a potem ob koncu nikdar ni bila blizu naslova prvaka, o katerem Ljubljančani sanjajo zdaj. Dejstvo je, da je za njimi šele sedma od kar 36 etap do konca maratonskega boja za naslov, o katerem Ljubljančani upravičeno še ne razpredajo.

Zelo je ponosen

Seveda pa so zdaj, ko jim gre odlično, lahko ponosni na to, kar kažejo na igrišču. Nanje je ponosen tudi njihov trener. "Kapo dol pred fanti. Pokazali so izredno igro, zabili šest golov in bili vseskozi, razen približno deset minut, na visoki ravni. Veseli me predvsem to, da smo si ob vseh golih, ki smo jih zabili, priigrali še nekaj priložnosti. Predvsem pa sem vesel tega, da so fantje tekmo, ki smo se je kar malce bali, vzeli skrajno resno. Bili so zbrani in ponavljali stvari, ki smo jih trenirali. Na to sem kot trener zelo ponosen," je svoje varovance pohvalil koroški trener.

Nekaj besed je namenil tudi navijačem. Teh se je na največjem slovenskem štadionu tokrat zbralo skoraj štiri tisoč, ker je rekord sezone za Olimpijo.

"Hvala jim, vseskozi so navijali in nas spodbujali. Tudi obisk je bil super. Upam, da bo v prihodnosti še večji. Jasno je, da imamo vsi še veliko rezerv na tem področju. Ekipa, kar zadeva igro, ter klub z organizacijo, logistiko in vsem, kar pride zraven. Ko bo vse skupaj bolje, bo prišlo šest, sedem tisoč ljudi. Rad bi spustil žogo na tla in pozval širšo javnost, da pomaga tej ekipi," je za konec še povedal trener, ki se je na klop Olimpije usedel pred začetkom sezone. Zdaj bo skušal z njo zmagati še na zadnji tekmi pred odhodom na reprezentančni premor, prihodnji konec tedna bo v Ljubljani gostoval velenjski Rudar, okrepiti moštvo z dodatnimi tremi nogometaši, o katerih govori že nekaj časa, in potem jeseni dokončno pokazati, koliko je nova Olimpija vredna. Trenutno kaže, da obeta precej.

Ne spreglejte