Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
6. 3. 2015,
15.01

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Ante Šimundža Arghus Dare Vršič Erik Janža

Petek, 6. 3. 2015, 15.01

7 let, 12 mesecev

Trener Maribora ne misli, da Celje igra všečno

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po dveh zmagah v spomladanskem delu Prve lige Telekom Slovenije bodo Mariborčani tretjo skušali doseči proti Celju. Nasprotniku, ki jim je v tej sezoni prizadejal že dva poraza.

V soboto ob 14.15 bomo v Celju spremljali derbi 23. kroga, lahko si ga boste ogledali tudi v neposrednem prenosu na Planet TV. Da bo res tako, kaže pogled na prvenstveno razpredelnico.

Tam se je v zadnjem krogu pojavila sprememba. Po zmagi Maribora na derbiju v Ljubljani in porazu Domžal v Zavrču so Mariborčani skočili na vrh, Celjani pa so, čeprav oslabljeni, zmagali proti Krki. To je bila že 23. tekma zapored, na kateri niso izgubili, in tako so ostali na tretjem mestu. Toda zdaj imajo za Domžalami, ki so padle na drugo mesto, le še dve točki zaostanka in tudi tekmo manj.

Še 24. tekmo brez poraza bodo skušali zabeležiti na štajerskem derbiju, a Maribor bo naredil vse, da se Celjanom maščuje za oba poraza v tej sezoni – v Mariboru je bilo 1:2, v Celju pa 3:1 – in naredi velik korak k novemu naslovu slovenskega prvaka.

Mislijo le na vsako naslednjo

"O tem, kaj bi to pomenilo, ne razmišljamo. Z mislimi smo trenutno le pri Celju, ta tekma je za nas najpomembnejša. Čeprav smo dobro krenili v leto 2015, ostajamo z obema nogama trdno na tleh. Po dveh tekmah je težko povedati karkoli. Mislimo le na vsako naslednjo tekmo. Na vsaki želimo zmagati. Zdaj nas čaka Celje, ki je zelo motivirano in bo naredilo vse, da nam spet ponagaja," je dan pred tekmo povedal Ante Šimundža.

"Celje je zagotovo ekipa, ki je na tekmah proti nam vedno zelo motivirana in ima dodatno energijo. Želi se dokazovati proti ekipi, ki igra na najvišji ravni. Mi se moramo učiti iz napak, ki smo jih delali na zadnjih tekmah proti njim. Moramo biti maksimalno osredotočen in motivirani. Čaka nas trdo, garaško delo," je še povedal trener Maribora.

Upa, da tokrat ne bo izključitev

Zanimivo, na obeh tekmah proti Celju v tej sezoni so Mariborčani že v prvem polčasu ostali brez enega nogometaša. Na prvi je bil izključen vezist Željko Filipović, na drugi pa branilec Mitja Viler. "Upam, da bomo tokrat vso tekmo igrali enajst proti enajstim. Da ne bo izključitev. To bi bilo zanimivo," si je zaželel trener prvaka, ki se s trditvami, da Celjani igrajo zelo atraktivno in všečnost igre postavljajo pred rezultat, ne strinja najbolj.

"Glede na število neodločenih rezultatov, ki so jih dosegli – imajo jih največ –, se s tem ne bi strinjal. Celjani govorijo, da želijo igrati všečno, a rezultati pravijo drugače. Dejstvo pa je, da pridno nabirajo točke," je za konec dejal Mariborčan, ki je kot trener Maribora in Mure proti Celju igral enajstkrat. Šestkrat je zmagal in štirikrat izgubil, le enkrat je remiziral.

Pot do zmage je preslikava Olimpije

Pred novinarje je tokrat stopil tudi Welle Ndiaye, ki je v prvem delu sezone igral bolj malo, v drugem pa je na obeh tekmah, proti Gorici in Olimpiji, bil na igrišču od prve minute. Proti Novogoričanom se je izkazal s podajo, proti Ljubljančanom pa z golom. "Seveda sem vesel gola in še bolj zaradi zmage, a vse skupaj sem odmislil že med potjo iz Ljubljane. Zavedam se, da je vsaka tekma novo dokazovanje," je povedal 24-letni vezist.

"Pot do zmage v Celju je preslikava derbija z Olimpijo. Zmagi v zadnjih krogih sta v ekipo prinesli dodatno samozavest. Dobro je tudi to, da smo prevzeli prvo mesto na lestvici, kar je zasluga celotne ekipe, ki je zavzeto delala v pripravljalnem obdobju. To se zdaj vidi na rezultatih. V soboto želimo še enkrat potrditi, kaj zmoremo," je za konec tekmecem sporočil nogometaš, ki je v Ljudski vrt prišel pred začetkom sezone.

Ne spreglejte