Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
8. 6. 2017,
14.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Diego Costa Chelsea Antonio Conte angleško prvenstvo Eden Hazard Atletico Madrid Riyad Mahrez Romelu Lukaku

Četrtek, 8. 6. 2017, 14.55

6 let, 7 mesecev

Diego Costa išče novega delodajalca

Trener Conte sporočil Costi, da ni več zaželen

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Diego Costa | Foto Reuters

Foto: Reuters

V taboru Chelseaja je bilo po osvojitvi naslova angleškega prvaka idilično, le nekaj tednov pozneje pa je drugače. Eden Hazard je poškodovan in razmišlja o selitvi, Diego Costa je prejel sporočilo trenerja Antonia Conteja, po katerem mu ne preostane nič drugega, kot da zapusti klub.

Brazilec s španskim potnim listom velja za odličnega napadalca, a tudi muhastega posameznika, ki na igrišču pogosto poskrbi za provokacije, s katerimi želi vreči iz tira tekmeca. Kartoni so v njegovi igri pogosti (v prejšnji sezoni je prejel deset rumenih), a prav tako zadetki (v prejšnji sezoni jih je dosegel 20). Z njimi je pomagal modrim do naslova angleškega prvaka.

Ne glede na vse bo zapustil klub

Antonio Conte je razočaral španskega reprezentanta. | Foto: Guliverimage/Getty Images Antonio Conte je razočaral španskega reprezentanta. Foto: Guliverimage/Getty Images Pod vodstvom Antonia Conteja je postal angleški prvak, a se zgodba s klubom iz severnega Londona zanj ne bo končala srečno. Čeprav se je dokazal na igrišču, ga italijanski strateg, ki je navdušil v krstni sezoni na Otoku, ne vidi več v udarni zasedbi Chelseaja.

"Z vami bom odkrit. Pred nekaj dnevi sem prejel sporočilo trenerja Conteja, v katerem me je obvestil, da pri Chelseaju name ne računa več. Po vsem, kar sem naredil zanj … Za zdaj sem še nogometaš Chelseaja, saj imam še veljavno pogodbo s klubom, a nisem zaželen pri trenerju. Tako bom moral ne glede na vse oditi drugam. Zgodila se mi je krivica. Najti bom moral nov klub, pri katerem bom ohranil tekmovalno formo. Zdaj sem na trgu," je dejal 28-letni španski reprezentant Diego Costa, ki je v prejšnji sezoni v dresu Chelseaja dosegel 20 zadetkov, ob tem pa prispeval sedem podaj, po katerih so v polno zadeli njegovi soigralci.

S trenerjem ni imel najboljšega odnosa

V sezoni 2016/17 je dosegel 20 zadetkov. | Foto: Reuters V sezoni 2016/17 je dosegel 20 zadetkov. Foto: Reuters Conte uživa status sproščenega trenerja, ki naj ne bi slovel po sporih oziroma nerazumevanju z igralci. Costa se sprašuje, zakaj mu trener ne zaupa več. Priznal je, da v prejšnji sezoni nista imela najboljšega odnosa, a je pričakoval, da se bo na izhodnih vratih znašel le, če bo slabo igral za klub. Statistika pravi drugače, saj je bil eden najboljših nogometašev angleških prvakov.

V zimskem prestopnem roku ni manjkalo namigov, da se bo Costa preselil na Kitajsko in nadaljeval val bogatih prestopov. Ti so v deželo, obdano z velikanskim zidom, privabili kar nekaj znanih nogometnih imen.

Rad bi zaigral z Oblakom, a ...

28-letni Brazilec med sezono tudi ni skrival želje, da bi se nekoč vrnil v Madrid in ponovno oblekel rdeče-beli dres Atletica. Ker pa delodajalec Jana Oblaka zaradi kazni v poletnem prestopnem roku ne sme kupovati novih igralcev, bi Costa, če bi se že vrnil v Madrid, ostal brez tekem vse do začetka leta 2018. Podobno zgodbo je pri Barceloni predlani doživel Turek Arda Turan.

Obožuje življenje v Madridu. Rad bi se vrnil k Atleticu, a ga skrbi podatek, da bi moral počivati do konca leta. | Foto: Reuters Obožuje življenje v Madridu. Rad bi se vrnil k Atleticu, a ga skrbi podatek, da bi moral počivati do konca leta. Foto: Reuters

"Težko bi zdržal pet mesecev brez nogometa. Ljudje vedo, da obožujem Atletico in življenje v Madridu. Lepo bi se bilo vrniti, a zelo težko bi zdržal brez nogometa do konca leta. Prihodnje leto je svetovno prvenstvo, treba je misliti tudi na to. Moram najti klub, kjer bom igral," je Costa poudaril, da je eden izmed njegovih ciljev tudi nastop na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Tam želi s Španijo pustiti boljši vtis kot leta 2014 v domovini, ko je neslavno izpadel že po skupinskem delu.

Chelsea se je ogrel za Lukakuja in Mahreza

 Bo Stamford Bridge zapustil tudi Eden Hazard? | Foto: Reuters Bo Stamford Bridge zapustil tudi Eden Hazard? Foto: Reuters Angleški mediji sporočajo, da se je vodstvo Chelseaja ogrelo za nakup belgijskega napadalca Romela Lukakuja. Pred leti je že bil v lasti Chelseaja, a pod taktirko Joseja Mourinha ni dobil resne priložnosti. Strelski razcvet je doživel v Liverpoolu, kjer brani barve Evertona. Strateg modrih ne skriva želje, da bi ponovno zaigral na Stamford Bridgeu, a naj bi to klub, katerega lastnik Roman Abramovič je že navajen na pregrešno drage nakupe, stalo skoraj sto milijonov evrov. Chelsea ga je pred leti prodal za 35 milijonov …

Chelsea se zanima tudi za Alžirca Riyada Mahreza, najboljšega afriškega nogometaša leta 2016, ki je lani pomagal Leicester Cityju do senzacionalne angleške krone. Morda bo v enajsterici nadomestil Belgijca Edena Hazarda, ki trenutno počiva zaradi poškodbe in je na seznamu poletnih želja madridskega Reala. Še en zvezdnik Chelseaja, ki ga povezujejo z odhodom v špansko prestolnico ...

Ne spreglejte