Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
29. 12. 2015,
11.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Arsene Wenger Mesut Özil Dennis Bergkamp

Torek, 29. 12. 2015, 11.59

8 let

Trener Arsenala ni mogel prehvaliti nemškega čarovnika

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po velikem sobotnem spodrsljaju je Arsenalu, vsaj za en dan, uspelo izkoristiti lepo priložnost in z zmago nad Bournemouthom skočiti na vrh angleške prvenstvene razpredelnice.

Arsenal na naslov prvaka čaka že od leta 2004, velikokrat v teh letih je bil že blizu, a mu ni uspelo. V tej sezoni, ko so nekateri velikani angleškega nogometa, kot sta Chelsea in Manchester United, v veliki krizi, imajo Londončani lepo priložnost, da ponovijo dosežek iz tiste sanjske sezone, ki so jo končali brez poraza.

Navijači so bili prepričani, da lepše ne bi moglo biti, a po sobotnem porazu v Souhtamptonu – ta je pred tem na petih prvenstvenih tekmah osvojil le točko –, ko bi lahko na vrhu lestvice prehiteli Leicester City, ki je izgubil proti Liverpoolu, derbi kroga pa bo danes zvečer igral proti Manchester Cityju, so nekateri obupali. Po tem, ko so Londončani v ponedeljek doma odpravili Bournemouth z 2:0 in skočili na vrh, so spet optimisti. Na čelu s svojim trenerjem Arsenom Wengerjem, ki je bil po zmagi nad novincem v ligi zelo zadovoljen.

Hvalil je predvsem glavnega junaka tekme, Nemca Mesuta Özila, ki je poskrbel za podajo in gol. "Mesut je bil odločilen člen naše igre. Je neverjeten. Naši ekipi daje gotovost in samozavest. Igra sijajno, tudi danes je. Najpomembnejše pa je to, da ni samo ekstremno nadarjen, ampak se tudi zelo trudi za uspeh svoje ekipe. Je popoln igralec," je o nemškem vezistu, ki je s 16 prvenstvenimi podajami z naskokom najboljši podajalec lige, povedal trener, ki je na klopi Arsenala že 19 let in je v tem času vodil številne zvezdnike.

Spominja ga na letečega Nizozemca

"Spominja me na Dennisa Bergkampa (legendarni Nizozemec, ki je blestel ob zadnjem naslovu državnega prvaka Arsenala, op. p.). S tem, da je bil Dennis bolj golgeter, Mesut pa je podajalec. Videl sem že veliko nogometašev, a redkokdo je boljši od Özila. Neverjeten je," je nekdanjega zvezdnika madridskega Reala še pohvalil Francoz in nekaj besed namenil poteku tekme.

"Na začetku sem bil malce živčen, saj po porazu z 0:4 nikoli ni lahko igrati. Začeli smo slabše, a potem je steklo. Prevzeli smo nadzor nad igro in začeli igrati zelo dobro. Jasno je, da smo bili po tekmi v Southamptonu zelo razočarani, a ne moreš računati, da bo šla sezona mimo, ne da bi ti spodrsnilo. Pomembno je, da smo se zdaj pobrali. Danes smo dosegli res zelo pomembno zmago," je dejal Wenger po zadnji tekmi v letošnjem letu. Naslednja ga čaka 2. januarja, ko bo na domačem igrišču gostil skromni Newcastle United. Ta je trenutno na 18. mestu na lestvici.

Ne spreglejte