Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 10. 2012,
14.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Damjan Bohar Erik Janža

Torek, 30. 10. 2012, 14.23

8 let

Topič ogorčen: Bohar, Fajić in Janža v Koper?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pri Muri 05 imajo že nekaj časa precejšnje težave z upravljanjem kluba, ob tem pa predsednik Miroslav Topič javno kritizira še nedavnega športnega direktorja, ki naj bi Luki Koper prodajal igralce.

Ob vstopu nizozemskih investitorjev v klub so pri Muri 05 ukinili mesto športnega direktorja, kar pomeni, da se je poslovil Igor Celec. Precejšnji del krivde je očitno ob tem imel tudi predsednik Miroslav Topič, ki nekdanjega športnega direktorja obtožuje manipulacij. "Kot je širši javnosti že nekaj časa znano, je v vodstvu ND MURA 05 prišlo do določenih sprememb. Med drugim je, vsled nove organizacije dela v klubu ter sestave novega UO, prišlo do ukinitve mesta športnega direktorja v klubu. Tako se je g. Igor Celec iz kluba poslovil. Razšli smo se v prijateljskem duhu in mu zaželeli na nadaljnji poti v življenju obilico uspeha. Žal ugotavljamo, da so tovrstno potezo nekateri izkoristili in začeli manipulirati s klubum - bolje rečeno z nekaterimi igralci. Tako je domnevno FC Koper izkoristil trenutno nastalo situacijo in je preko, sedaj že bivšega športnega direktorja, g. Celeca, navezal stike s tremi našimi igralci: Damjanom Boharjem, Nusmirjem Fajićem in Erikom Janžo. Pravzaprav jih je g. Celec v svojem oziroma imenu FC Kopra nagovarjal, da naj zapustijo klub in se skupaj z njim pridružijo FC Kopru," je sprva v izjavi za javnost zapisal Topić in dodal: "To potezo FC Kopra oz. g. Celeca ocenjujemo kot neetično, moralno sporno in zakonsko nedopustno. Pravilniki NZS jasno govorijo, da se razgovori s posameznimi igralci lahko vršijo mimo matičnega kluba le v primeru, ko imajo le-ti manj kot 6 mesecev do izteka pogodbenih obveznosti. In v primeru omenjenih treh igralcev temu ni tako, kar pomeni, da so se s tem zavestno kršili pravilniki NZS," dodaja predsednik Mure 05.

Morebitnih postopkov zoper Celeca v klubu naj ne bi sprožali, vendar pa Topič v tem vidi tudi vnašanje nemira v ekipo pred tekmo s Koprčani. Takrat seveda na klopi Mure 05 ne bo sedel suspendirani trener, Oliver Bogatinov. "Ker nam v tem trenutku ni namen sprožati zakonske spore, izražamo na tem mestu ogorčenje nad ravnanjem FC Kopra oz. g. Igorja Celeca in istočasno podajamo jasno opozorilo, da se bomo v prihodnje v tovrstnih in podobnih primerih morali posluževati drugih ukrepov, v skladu z vsemi obstoječimi pravilniki. Mogoče se je s tem želel vnesti nemir in psihološki pritisk med naše igralce pred nedeljskim obračunom v Fazaneriji. Ne glede na trenutni položaj na lestvici, smatramo da je ta obračun derbi 16. kroga. Tega se zaveda tudi FC Koper, vendar smo prepričani, da bodo tovrstne poteze le-še dodatno motivirale naše igralci v želji po nedeljski zmagi," se je še izrazil Topić.

Ne spreglejte