Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 10. 2012,
12.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mura

Četrtek, 4. 10. 2012, 12.20

8 let

Topič: Evropska Mura bo eden izmed treh vodilnih klubov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pri Muri naj bi z nizozemskimi investitorji dobili osnovo, s katero bi pokrili dolgove in se prebili med najboljše domače klube. Miroslav Topič je dodal, da bodo v ospredju nogometaši lastne šole.

Dolgo časa se je vlekla zgodba o reševanju Mure. Nekaj časa so bili v ospredju potencialni italijanski investitorji, kar se je izkazaloza farso, zatem pa je Miroslav Topič v klub zvabil nizozemske vlagatelje in že takoj na začetku tudi nekaj novih nogometašev. "Skozi večmesečne pogovore smo našli skupno točko in si zadali cilje. Ti nam (tako investitorjem, klubu in širši okolici) omogočajo stabilizacijo kluba in srednjeročno postati eden izmed treh vodilnih klubov v državi. Na ta način želimo stalno biti prisotni v evropskih tekmovanjih, ki bi potekala v Fazanariji. To pa seveda zajema tudi obnovo štadiona, ki je tudi v naših skupnih načrtih," je sprva povedal Miroslav Topič.

Kot Ajax in Barcelona

Pred odločitvijo, da v klub vstopijo sedanji investitorji, pa naj bi obstajali dve struji. Ena se namreč zavzemala za "domačo rešitev" z lokalnimi podjetniki. "Vsak, ki želi vlagati v klub, je dobrodošel ... Več nas je, močnejši smo in vsi skupaj v tej zgodbi lahko najdemo poslovno priložnost ... Za zdaj uradno s strani lokalnih podjetnikov na naš naslov ni bila podana nobena ponudba ali predlog. Prav tako pa se na to vprašanje sam nisem sestal z nikomer. Skrivnost ni, da so drugi akterji vršili pogovore z zainteresiranimi, vendar do dokončnega dogovora ni prišlo," odgovarja predsednik Mure.

Mura naj bi ob svežem denarju dobila tudi nove vzvode za delovanje. "Kot je predstavnik investitorja na zboru članov ob predstavitvi podjetja in načrtov dejal, je vlagatelj prišel, da klubu ponudi 'okno v svet' To pomeni, da prek njihovih 20-letnih izkušenj v nogometu in s pomočjo svojih poznanstev in široke mreže, klubu omogočijo, da gre po poti najrazvitejših evropskih klubov (Ajax, Barceona ...) V prvi fazi je v tej sezoni zamišljena stabilizacija kluba v finančnem smislu in oblikovanje ogrodja ekipe na kateri bi potem z nadgradnjo v naslednji sezoni rezultatsko ciljali proti vrhu tabele. Osnovno rezultatski cilj v tej sezoni pa je kajpak obstanek v ligi," pojasnjuje Topič.

Poudarek bo na domačih igralcih

Nogometaši so večji del minule sezone igrali praktično brez plačil in ob tem zasedli tretje mesto ter si izborili igranje v Evropi, kjer so na trenutke celo navduševali in se prebili vse do zadnjega kroga kvalifikacij in se dobro držali tudi proti Laziu.

Sanacija kluba in odplačevanje zaostalih dolgov naj bi bila v teku. "V prvi fazi smo pristopili k odplačevanju tekočih obveznosti do igralcev in dobaviteljev; v obdobju med 17. 10. In 21.10., ko so vsi člani UO s strani investitorja v klubu, bomo natančno dorekli vse korake in sistem, kako posameznikom odplačati zaostali dolg (zaradi tega so takrat predvideni tudi osebni razgovori z igralci). V tem obdobju bomo dorekli tudi terminologijo in način odplačevanja obveznosti iz preteklosti tudi do dobaviteljev," še odgovarja prvi mož prekmurskega prvoligaša.

Kljub temu, da bodo novi vlagatelji še naprej skušali ekipo krepiti z nekaterimi tujimi nogometaši, pa bodo v prihodnje še naprej priložnost ponujena igralcem iz lastnega pogona. "Pričakujemo evropsko Muro ... V ospredju bodo tisti igralci, ki bodo po kakovosti temu cilju lahko sledili. Poudarek bo vsekakor na lastnem pogonu in delu z mladimi, vendar z glavo skozi zid ne mislimo in če bo v določenem primeru manj lastnih kakovostnih igralcev, bo kakšen tujec več, vendar bo to bolj izjema kot pravilo. V mlajših selekcijah imamo ogromno talentiranih igralcev, ki nam bodo osnova za doseganje ciljev v članski ekipi," je še razkril Topič.

Ne spreglejte