Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 9. 2017,
16.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Triglav NK Ankaran

Sobota, 23. 9. 2017, 16.34

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Triglav : Ankaran

Tonči Žlogar še naprej brez zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tonči Žlogar | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši kranjskega Triglava so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Ankaranu Hrvatinom z 1:3 (1:1).

Ankarančani so v 10. krogu prišli do svoje sploh prve prvoligaške zmage. Do nje so se dokopali v Kranju, pri neposrednem tekmecu z dna lestvice. S tremi "gorenjskimi" točkami so se prebili pred izbrance Tončija Žlogarja, ki tako kot edini v ligi še niso zmagali.

Prvi polčas se je končal z neodločenim izidom 1:1. Več so poskušali domači, ki pa so se v 25. minuti znašli v zaostanku. Tim Vodeb je izvedel avt, žogo vrgel globoko v kazenski prostor domačih, kjer je z glavo zadel Emir Burkić. To je bil eden dveh strelov Primorcev v prvem polčasu.

Gostitelji so prišli do izenačenja v 41. minuti. Johan Chinwendu Nkama je po mnenju sodnika Slavka Vinčića spotaknil Mateja Poplatnika v kazenskem prostoru in posledično pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec je bil prav Poplatnik. Zanj je bil to peti zadetek v sezoni in že četrti z najstrožje kazni.

V uvodu drugega dela sta imeli obe ekipi po eno priložnost. V 49. minuti je napadalec gostov Bradley Meledje pred vrati žogo z glavo slabo zadel in zgrešil cilj, na drugi strani pa se je izkazal Primož Bužan po poskusu Kristjana Arha Česna z glavo.

V zaključku tekme so potrdili zmago

V 62. minuti pa so gosti izpeljali lep protinapad. Vodeb je žogo podal za hrbet domače obrambe, kamor je stekel Vinko Cerovec in nato žogo mimo Elvisa Džafića poslal v mrežo. Le minuto pozneje so imeli gostitelji novo priložnost, ko je Dejan Robnik malce z leve strani iz bližine zgrešil cilj.

V 79. minuti je s podobnega položaja kot prej Robnik streljal še Amer Krcić, toda Bužan je bil dobro postavljen. Takoj zatem je v kazenskem prostoru do strela prišel še Nejc Pušnik, toda vratar gostov je žogo ustavil na golovi črti.

V 85. minuti pa so Primorci potrdili zmago. Timotej Mate je streljal s 15 metrov malce z desne strani, žoga je vmes zadela Davida Zeca, spremenila smer in končala v mreži domačih.

Kranjčani bodo v 11. krogu v soboto gostovali v Mariboru, Ankarančani pa bodo gostili Velenjčane.

Triglav : Ankaran 1:3 (0:2)

Športni center Kranj, gledalcev 450, sodniki: Vinčić (Maribor), Klančnik (Slovenj Gradec) in Kovačič (Ljubljana).

Strelci: 0:1 Brukić (25.), 1:1 Poplatnik (41./11 m), 1:2 Cerovec (62.), 1:3 Mate (85.).

Triglav: Džafić, Šmir, Arh Česen, Zec, Krcić, Tijanić (od 76. Pušnik), Bukara (od 65. Kuhar), Robnik, Poplatnik, Kopač, Žurga (od 67. Majcen).
Ankaran Hrvatini: Bužan, Primc, Burkić, Pahor, Badžim, Gliha, Nkama, Klapan, Vodeb (od 90. Karamatić), Cerovec, Meledje (od 80. Mate).

Rumeni kartoni: Krcić, Šmit, Robnik; Nkama, Meledje, Gliha.

Ne spreglejte