Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 6. 2017,
2.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

NK Triglav Tonči Žlogar naj gol Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 6. 6. 2017, 2.02

6 let, 6 mesecev

Siniša Brkić se je po uspešni sezoni umaknil s trenerskega stolčka

Tonči Žlogar je postal trener svežega prvoligaša Triglava

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Tonči Žlogar je novi trener novopečenega nogometnega prvoligaša, povratnika med slovensko elito Triglava Kranja. Nekdanji slovenski reprezentant, ki je na začetku trenerske poti, bo debitiral med prvoligaši.

Kranjski Triglav je v prej Anton Tonči Žlogar se bo prvič predstavil kot trener v Prvi ligi Telekom Slovenije. | Foto: NK Triglav Kranj Anton Tonči Žlogar se bo prvič predstavil kot trener v Prvi ligi Telekom Slovenije. Foto: NK Triglav Kranj šnji sezoni postal prvak slovenske druge lige in se po sezoni 2013/14 spet vrnil med prvoligaše. Pred njim je sedma prvoligaška sezona, v kateri ga bo, vsaj na začetku s klopi vodi nekdanji priznani slovenski nogometaš Tonči Žlogar.

39-letni Žlogar, ki je nazadnje v drugi ligi vodil Brda in z njimi zasedel šesto mesto, trenersko pot pa začel pri italijanskem amaterskem klubu Krasu, je na klopi Triglava nasledil Sinišo Brkića.

Prav Brkić, ki je v prejšnji sezoni opravljal dvojno vlogo in bil tudi športni direktor, je tisti, ki ga je izbral za trenerja. Umaknil se je namreč s trenerskega stolčka in se posvetil le kadrovanju.

"Zelo sem vesel, da je prišlo do dogovora za sodelovanje. Ponudila se mi je lepa priložnost za delovanje v klubu z bogato tradicijo, ki se je končno vrnil tja, kamor sodi, v prvo ligo. Za menoj je uspešna sezona z NK Brda, to še bolj velja za NK Triglav. Stik sva vzpostavila s športnim direktorjem Sinišo Brkićem in veseli me, da je ambiciozen klub v meni prepoznal človeka, ki lahko uspešno zgodbo še nadgradi," je po imenovanju za trenerja Triglava povedal Žlogar, nekdanji nogometaš Olimpije, Gorice in Primorja, ki je vrsto let igral v prvi ciprski ligi.

Kranjski Triglav je v sezoni 2016/17 osvojil drugoligaški naslov. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Kranjski Triglav je v sezoni 2016/17 osvojil drugoligaški naslov. Foto: Žiga Zupan/Sportida

V dresu Slovenije je zbral 15 nastopov in dosegel en gol.

Ne spreglejte