Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
7. 2. 2008,
12.08

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 7. 2. 2008, 12.08

8 let, 1 mesec

Tomasson: Če boste ponovili igro iz prvega polčasa ...

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Izkušeni danski napadalec Jon Dahl Tomasson je v sredo načel mrežo Samirja Handanoviča. V 30. minuti se je vpisal med strelce z bele točke in se povsem približal danskemu mejniku.

Kapetanski trak v danski izbrani vrsti je rezerviran za 31-letnega napadalca iz Roskildeja, ki se počasi in zanesljivo bliža ''mamljivim'' stotim nastopom za člansko reprezentanco. Nekdanji napadalec Kogeja, Heerenveena, Newcastla, Feyenoorda, Milana in Stuttgarta si od lanskega leta služi kruh pri španskem Villarrealu, s tekmo v Novi Gorici pa je povišal seznam reprezentančnih nastopov na spoštovanja vredno številko 97. ''Vesel sem zmage proti Sloveniji, ki je odigrala zelo dobro. Še posebej v prvem polčasu, ko so se njeni igralci dobro postavili na igrišču, tako da nismo mogli uveljaviti svoje igre. V drugem delu se mi je zazdelo, da bili nogometaši Slovenije na koncu zadovoljni že z remijem, mi pa smo vendarle dosegli še drugi zadetek in na koncu zmagali. Mislim da je rezultat zaslužen. Lahko smo srečni za zmago, saj smo se zbrali skupaj prvič po novem letu in komaj začeli z reprezentančno potjo,'' je povedal za Sportal Jon Dahl Tomasson, ki je bil po tekmi še vedno docela prepričan, da je nemški sodnik v 29. minuti pravilno dosodil enajstmetrovko v korist gostov. ''Enajstmetrovka je bila čista kot solza, o tem sem prepričan.'' Le kaj bo dejal po morebitnem ogledu posnetka, ko se bo vrnil v domovino ali pa v predmestje Valencie, kjer je pomemben člen v enajsterici ''rumene podmornice''?

Slovenija lahko še napreduje

Slovenska reprezentanca se je prvič predstavila v letu 2008. In to v nekoliko spremenjeni zasedbi, saj je selektor Matjaž Kek preizkusil nekaj novih obrazov. Imajo njegovi izbranci možnost za preboj na svetovno prvenstvo v kvalifikacijski skupini s Češko, Poljsko, Slovaško, Severno Irsko in San Marinom? ''Tekmeci bodo seveda zelo zahtevni, a imate gotovo nekaj možnosti. Slovenija je odigrala proti nam odlično. Če boste ponovili igro iz prvega polčasa, bodo imeli vaši tekmeci veliko težav. Začutil sem, da imate veliko potenciala, tako da lahko v igri še napredujete,'' je podal strokovno oceno kapetan danske reprezentance in pohvalil travnato podlago v Športnem parku, ki je po njegovem mnenju omogočila izjemne igralne pogoje. Majhne tribune ga sploh niso motile ... Bolj je bil vesel novega zadetka v državnem dresu.

Kmalu najboljši strelec vseh časov

Na lestvici najboljših strelcev v danskem dresu se je namreč povsem približal ''rekorderju'' Poulu ''Tistu'' Nielsnu, ki je med leti 1910 in 1925 dosegel na 38 nastopih neverjetnih 52 zadetkov. Tomasson se mu je z zadetkom v Novi Gorici približal le še na gol zaostanka. Za 51 golov je potreboval 97 tekem, njegov izkoristek na srečanje pa je v dobi modernega nogometa več kot impresiven. ''Vedno bližje sem, vendar nočem ničesar napovedati. Pustimo času čas ...,'' je skromno odvrnil o pričakovanju novega rekorda. V Sloveniji ni nastopil prvič. Nazadnje je kot član Stuttgarta v pokalu UEFA gostoval pri Domžalah. Tekme zagotovo ne bo pozabil: ''Seveda se je spominjam. Morala bi biti namreč prekinjena zaradi močnega dežja. Bili so povsem neregularni pogoji, smo pa vseeno imeli lepo prednost iz domačega igrišča, tako da smo se uvrstili naprej''. Tako ostajajo Danci še naprej nepremagljivi za Slovence. A Kekova četa je že pokazala določen napredek. Za začetek se je po 307 ''začaranih'' minutah prvič zatresla mreža evropskih prvakov iz leta 1992.

Ne spreglejte