Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 11. 2007,
10.13

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 27. 11. 2007, 10.13

8 let, 3 mesece

Točke ostale v Novi Gorici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Hita Gorice so v 19. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 2:0 (0:0). Zadetka za domače sta prispevala Marko Šuler in Milan Osterc.

V derbiju 19. kroga so Novogoričani v zaključku tekme izkoristili številčno premoč in še drugič letos premagali vodilno moštvo lige. V prvem polčasu so sicer podjetneje zaigrali gostje, ki so nekajkrat nevarno zapretili. Najprej je po podaji Jankovića v osmi minuti Brezič z 18 metrov meril previsoko, nakar je strela Ljubijankiča in Zahore uspešno ubranil zanesljivi Pirih. Lepa priložnost se je Ljubijankiču ponudila tudi v 25. minuti, a se je spustil v preigravanje in po oklevanju zadel le zunanji del mreže.

V drugem polčasu so najprej zapretili gostitelji, ko je Ekpokijev strel z glavo zletel mimo gola, nakar je Zahora izvrstno streljal, a mu je veselje z imenitno obrambo preprečil domači vratar Pirih. V 72. minuti se je zgodil najbrž ključni trenutek dvoboja. Ob prekršku nad Komelom je Kirm protestiral in si prislužil rumeni karton, potem ko je domžalski vezni igralec pred sodnikom brcnil še žogo pa mu je delivec pravice predčasno pokazal še pot v slačilnico.

Novogoričani so z igralcem več postajali čedalje bolj nevarni. Po predložku Kršiča je Velikonja že premagal Nemca, a ne tudi Knezoviča, v 82. minuti pa se je domžalska mreža le zatresla. Po kotu Kršiča je Šuler prehitel Nemca in z glavo z okrog sedmih metrov natančno meril v zgornji desni njegovih vrat. Domžalčani so v končnici tekme igrali celo s štirimi napadalci, najlepšo priložnost za izenačenje pa je po podaji Zahore zamudil Peškar, katerega strel z bližine je Dedič odbil. V drugi minuti sodnikovega podaljška je Ostrerc po podaji Demiroviča s 15 metrov natančno meril v spodnji desnih kot Nemčevih vrat in tako zapečatil usodo aktualnih državnih prvakov.

Ne spreglejte