Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
8. 3. 2012,
7.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 8. 3. 2012, 7.10

8 let

To je bil Messi z drugega planeta

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Kataloniji po sedmici nad Bayerjem dežujejo pohvale na račun strelskega rekorderja Lionela Messija. Tudi s strani trenerja Josepa Guardiole, ki se še ni odločil, kje bo služboval po koncu sezone.

Pet zadetkov na tekmi lige prvakov? Do srede, 7. marca 2012, je to veljalo za dosežek, ki je mejil na področje znanstvene fantastike, nato pa je vajeti v svoje noge prevzel Lionel Messi in pridno polnil mrežo nemških gostov iz Leverkusna. Z vseh strani, atraktivno in silovito. Prvič, drugič, tretjič, četrtič in ... še petič. Najboljši strelec katalonskega velikana je na eni tekmi dosegel pet golov. Toliko, kot pred njim še nobeden. ''Najbolj pomembna je naša zmaga. To je bil naš cilj,'' je po mogočni zmagi s 7:1 nad Bayerjem skromno pripomnil Argentinec.

Bo Guardiola podaljšal pogodbo z Barcelono?

Čestitke na njegov račun so prihajale iz drugih ust: ''Prestol je njegov in le od njega je odvisno, kdaj ga bo zapustil,'' je Messijev ''božanski'' status pri Barceloni opisal Josep Guardiola, ki z javnostjo (še) noče deliti razmišljanj o odločitvi, kje bo nadaljeval kariero. Navijači in nogometaši Barcelone bi ga radi videli, da ostane zvest Camp Nouu, še posebej po vedno bolj glasnih govoricah, da naj bi se za 41-letnega strokovnjaka resno zanimala Chelsea in Inter. ''Bomo videli, kaj bo prinesel čas,'' je bil po zmagi nad Bayerjem redkobeseden ''Pep''.

Bolj je bil zgovoren ob čaščenju izjemnega podviga Messija, ki je na povratnem srečanju osmine finala lige prvakov z Bayerjem dosegel kar pet zadetkov. In postal novi rekorder omenjenega tekmovanja. Od absolutnega strelskega rekorda v dresu Barcelone zaostaja le še osem zadetkov. Pa čeprav ima komaj 24 let ... ''To je bil njegov poseben večer. Ko bo na večni lestvici izboljšal dosežek Cesarja Rodrigueza, se mu moramo oddolžiti z veliko zabavo. Vedno se bom lahko pohvalil s tem, da sem bil njegov trener. On je naš vzornik,'' je še dodal Guardiola.

Messi je v tej sezoni lige prvakov dosegel že dvanajst zadetkov. Dvakrat več od drugega najboljšega strelca tekmovanja Maria Gomeza (Bayern). Če bo Messi v tej evropski sezoni dosegel vsaj še enega, bo postavil absolutni rekord. Za zdaj si ga v ligi prvakov deli z Ruudom van Nistelrooyjem, ki je v sezoni 2002/03 tudi dosegel ducat golov.

Ne spreglejte