Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
22. 11. 2012,
12.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marcos Tavares NK Maribor NK Maribor Panathinaikos

Četrtek, 22. 11. 2012, 12.18

8 let

Tavares moli, da se bo v Atenah še približal rekordu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kapetan Maribora Marcos Tavares je v Atene pripotoval z odlično popotnico. S tremi zadetki, ki jih je zabil v Novi Gorici na zadnji prvenstveni tekmi. Lahko zatrese tudi mrežo Panathinaikosa?

Kdo bi si januarja 2008, ko je prišel v Maribor, mislil, da bo takrat 23-letni Brazilec čez nekaj let postal eden izmed zaščitnih znakov najbolj trofejnega slovenskega kluba. Na začetku je imel kar nekaj težav, zdelo se je, da bo še eden izmed tujcev v slovenski ligi, ki se niso obnesli. Bilo je povsem drugače. Izkazalo se je, da je imel športni direktor Zlatko Zahovič še kako srečno roko. Marcos Tavares je začel zabijati gole kot po tekočem traku, ustavil se še vedno ni. Ob nesporni igralski kakovosti je morda še bolj pomembna njegova človeška plat, s katero se lahko identificira vsak navijač. Vzoren nogometaš, niti kanček zvezdniški, vedno pripravljen pomagati, na igrišču še kako nevaren za nasprotnikova vrata. Po treh golih, ki jih je pospravil v mrežo Gorice, je zdaj že pri 89 zadetkih v vijoličasti majici. Vztrajno se povzpenja po klubski večni lestvici strelcev. Zdaj ga od rekorderja, legendarnega Branka Horjaka, loči le še 28 golov. ''Že pred časom sem rekel, da ga želim nekoč prehiteti. Obljubo moram držati,'' se je po novih zadetkih smejalo 28-letnemu napadalcu. ''Ko sem prišel v Maribor, nisem pričakoval, da bom tako uspešen. Golov je bilo res veliko, moram pa priznati, da jih brez soigralcev ne bi bilo. Sam ne bi mogel storiti prav ničesar,'' na tiste, s katerimi deli garderobo, ni pozabil Brazilec.

Trener jim vseskozi govori, da lahko zmagajo

Da se bo klubskemu rekordu približal še za kak gol, ima priložnost že drevi. Ko z Mariborom gostuje v Atenah pri Panathinaikosu v petem krogu skupinskega dela lige Europa. Seveda v ospredje postavlja ekipo, a če bi zadel, bi bil Maribor bližje uspehu. ''Želim si, da bi vsi igrali stoodstotno. Dobro smo pripravljeni na to pomembno tekmo. Upam, da v Maribor prinesemo tri točke in v zadnji krog vstopimo z možnostmi za napredovanje. Seveda bi bil zelo vesel, če bi bil jaz tisti, ki bi z golom pomagal do zmage. Upam in molim, da bo tako,'' je povedal napadalec, ki je v tej sezoni zabil že 13 golov. Devetkrat je v polno meril v prvenstvu in štirikrat v Evropi.

''Gostovanje pri Panathinaikosu je zelo zahtevno. Ne moremo reči, da nam bo lažje, kot je bilo v Londonu. Naša skupina je zelo zahtevna. Igramo v Grčiji in ne v Mariboru. Tokrat bo povsem drugače, kot je bilo pred dvema mesecema. Tudi zato, ker se zdaj med seboj še bolje poznamo. Panathinaikos je velik klub, a jaz upam, da lahko z božjo voljo pridemo do uspeha,'' se je na božjo pomoč spet obrnil brazilski nogometaš, ki verjame v prekinitev tradicije mariborskih gostovanj v Evropi. ''Upam, da prekinemo statistiko, ki je slaba. Da tokrat ne bomo izgubili oziroma bomo zmagali. Moramo pokazati pravo miselnost. Vse je v naših glavah. Trener nam vsak dan govori, da imamo veliko možnosti za zmago in napredovanja. To je pomembno. Pomembno je, da imaš pozitivno miselnost. Moramo biti optimistični,'' se je za konec razgovoril ljubljenec mariborskih navijačev.

Ne spreglejte