Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 11. 2014,
16.16

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 29. 11. 2014, 16.16

7 let, 11 mesecev

Tavares dvakrat in Zahović za zmago Maribora (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Maribora so v zgodnjem sobotnem popoldnevu upravičili vlogo favorita, vknjižili dvanajsto prvenstveno zmago in prekinili niz velenjske nepremagljivosti, ki je trajala sedem krogov.

Bili so boljši v večjem delu tekme in si ustvarili več priložnosti. Že v 11. minuti je Sintayehu Sallalich sprožil strel z roba kazenskega prostora, žoga pa je zletela tik mimo desne vratnice. Dve minuti kasneje je Sallalich z desne strani podal v kazenski prostor, Marcos Tavares pa je iz bližine žogo poslal čez gol. V 21. minuti je Dalibor Radujko poskusil z atraktivnim strelom čez glavo, Jasmin Handanović je strel ustavil. Kar Tavares ni zadel v prejšnji priložnosti, si je priboril v 23. minuti.

Sallalich je podal dolgo žogo v kazenski prostor, Tavares je ob dveh gostujočih obrambnih igralcih le prišel do žoge in zadel iz bližine. Tri minute kasneje so domači povišali vodstvo. Dare Vršič je podal z leve strani, Luki Zahoviću pa ni bilo težko zadeti iz bližine.

V drugem polčasu je gostujoči trener Jernej Javornik v igro poslal napadalca Dragana Jelića, vendar razmerja v začetku drugega dela ni spremenil. V 52. minuti je bila ena najbolj zanimivih akcij na tekmi. Ob izbijanju žoge je Matjaž Rozman zapustil kazenski prostor, žoga pa je prišla do Vršiča. Hitro se je odločil za udarec s 40 metrov, žoga je šla mimo Rozmana in zadela vratnico. V 58. minuti si je priložnost priigral Rudar. Po preigravanju in podaji Ivana Firerja je do udarca v kazenskem prostoru prišel Mario Babić, ki je žogo poslal čez gol. V 71. minuti so domači dokončno potrdili zmago. Agim Ibraimi je takoj po vstopu začel akcijo, po dvojni podaji z Zahovićem pa v kazenskem prostoru našel Tavaresa. Ta je z glavo natančno ciljal v vratarjev nasprotni kot.

Gostje so se ob zaostanku prebudili, a prepozno. V 82. minuti je Firer preigraval na desni strani, poslal žogo v kazenski prostor, bivši napadalec Maribora Dragan Jelić je zadel s pomočjo vratnice. V zadnjih trenutkih je poskusil še Firer, a je bil nenatančen. V sodnikovem podaljšku je Jelić po podaji Babića z glavo še drugič zatresel mrežo domačih, za kaj več pa je Velenjčanom zmanjkalo časa.

Ne spreglejte