Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
2. 10. 2015,
15.18

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NNC Brdo Nogometna zveza Slovenija NZS Aleksander Čeferin Srečko Katanec Aleš Zavrl Brdo pri Kranju slovenska nogometna reprezentanca

Petek, 2. 10. 2015, 15.18

3 leta, 8 mesecev

Tako lep, da je padel v oči tudi angleškim velikanom (fotozgodba)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljši slovenski nogometaši po izboru Srečka Katanca se bodo v ponedeljek vpisali v zgodovino in prvi preizkusili vadbeno igrišče Nacionalnega nogometnega centra na Brdu pri Kranju.

Odštevanja bo kmalu konec. V ponedeljek bodo dolgoletne želje slovenskih nogometašev o lastnem nogometnem središču vendarle uslišane. "Saj ne vem, ali ima sploh še katera reprezentanca tako dobre pogoje, kot jim imamo zdaj mi," je dejal selektor Srečko Katanec, ki si je pred dnevi ogledal igrišča v sklopu Nacionalnega nogometnega centra (NNC) in bil navdušen.

Ta je umeščen v okolje parka Brdo pri Kranju, brnenje gradbenih strojev pa je iz dneva v dan manj moteče, saj zgradbe in igrišča počasi že dobivajo končno podobo. "Center bo končan v 14 dneh," je pojasnil Aleš Zavrl.

Generalni sekretar NZS je zelo ponosen na pridobitev, ki bo Slovenijo vpisala na zemljevid privilegiranih reprezentanc, saj se bodo lahko nogometaši na treninge odpravljali peš in uživali v očarljivi podobi urejenega parka.

Tri igrišča, večnamenski objekt, upravna stavba ...

NNC združuje tri nogometna igrišča z naravno travo, tribune, večnamenski vadbeni športni objekt ter upravno stavbo NZS, ki bo zaživela in odprla vrata gostom že pred koncem meseca.

Nekoč so v zavetju omenjenega prelestnega naravnega bisera iskali mir kraljeve družine in svetovno znani politiki, v bližnji prihodnosti pa bo park namenjen tudi nogometašem, počaščenim, da na dresu nosijo slovenski grb. Ne bo pa na voljo le slovenskim reprezentantom, ki se pripravljajo na kvalifikacijski tekmi z Litvo (9. oktobra v Ljubljani) in San Marinom (12. oktobra v gosteh), ampak ga bodo lahko uporabljali tudi drugi.

Predsednik NZS Aleksander Čeferin nam je zaupal, da so se za priprave v vadbenem središču na Gorenjskem že zanimali tudi predstavniki enega največjih angleških klubov. Tako bi lahko v prihodnosti v poletnih mesecih dajal zatočišče tudi največjim svetovnim zvezdnikom. Ko bo končan, bo ponujal ogromno, nogometne delavce pa bi lahko kmalu osvojil z neizmerno lepoto.

Kako je sploh videti Nacionalni nogometni center Brdo, ki je nastajal po načrtih ARK Arhitekture Krušec? Več boste izvedeli v zgodbi, ki jo krasijo sveže fotografije. Vabljeni!

Ne spreglejte