Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
18. 8. 2017,
17.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

Patrice Evra NK Domžale

Petek, 18. 8. 2017, 17.00

6 let, 6 mesecev

Patrice Evra

Svetovna zvezda nogometa in Instagrama v Stožicah

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Patrice Evra, dolgoletni zvezdnik Manchester Uniteda, Juventusa in francoske reprezentance, zdaj član Marseilla in eden vidnejših uporabnikov družabnih omrežij iz športne družine, ni razočaral niti na obisku v Stožicah, kjer je gostoval z Marseillem.

Patrice Evra je po tekmi v Stožicah takole poziral z navijači Domžal. | Foto: Rok Viškovič Patrice Evra je po tekmi v Stožicah takole poziral z navijači Domžal. Foto: Rok Viškovič

Imate Instagram? Potem preprosto morate slediti Patriceu Evraju. Če vam je dolgčas, kliknite na njegov profil in pričakala vas bo serija številnih, včasih tudi bizarnih objav. "Rad imam to igro (I love this game, v izvirniku)!" je stavek, ki ga ob objavah skoraj vedno pripiše.

"Pomeni, da ljubim svoje življenje. Rad imam to igro, ker vem, kako srečen sem. Spomnim se časov, ko sem kot otrok prosil za sendvič. Ni mi bilo lahko, zato mislim, da je življenje igra," je ob neki priložnosti pojasnil danes 36-letni kapetan Marseilla, ki je lovorike osvajal z Juventusom, Monacom in predvsem Manchester Unitedom. Član zadnjega je bil kar devet sezon, z njim je postal tudi evropski prvak. Še vedno je tudi francoski reprezentant, do zdaj je odigral 81 tekem.

Začelo se je lani poleti

Začelo se je s tole fotografijo. | Foto: Instagram/Getty Images Začelo se je s tole fotografijo. Foto: Instagram/Getty Images Prav ena izmed tekem Francije je poskrbela, da je danes to, kar je. Zvezdnik družabnih omrežij, ki ga poznajo po vsem svetu.

Začelo se je lani poleti. Na tekmi osmine finala evropskega prvenstva proti Irski je pri zmagi z 2:1 nad Irsko nastala fotografija Evraja, ki je hitro zaokrožila po svetu in postala spletni meme.

Do takrat je bil tudi njegov Instagram profil podoben večini. Na njem je objavljal fotografije in posnetke iz življenja vrhunskega nogometaša.

Potem je objavil izbor najbolj smešnih montaž fotografije njegovega slavja proti Irski in vse se je spremenilo. Danes je Evra morda eden od najbolj priljubljenih nogometašev na družabnih omrežjih. Ne po številu sledilcev, na Instagramu jih ima trenutno 2,7 milijona, po pestrosti objav pa zagotovo.

Enkrat prepeva uspešnice glasbenih velikanov iz preteklosti, na glavi nosi opico, s prašičkom v roki pozira našemljen v tigra, se obleče v viteza, drugič uprizori zvezdnika grozljivk Chuckyja in pleše, kar z usti hrani žirafo ali pa se obleče v pando.

Sporočilo proti rasizmu, ki je zaokrožilo po svetu

Prav objava s pando je imela tudi posebno sporočilo. "Bodi kot moja panda. Sem črn, bel, Azijec in debelušen. Recite ne rasizmu!" je zapisal ob objavi, ki je oktobra lani požela veliko pozornosti po vsem svetu.

Navijače je navdušil tudi v Stožicah

Čeprav nogometna zvezda Evraja počasi ugaša, je njegova slava na spletu na vrhuncu. Do navijačev ima poseben odnos, kar je dokazal tudi ob četrtkovem gostovanju v Ljubljani, kjer je svojemu klubu pomagal do remija z 1:1 proti Domžalam.

Takole si je vzel čas za navijače v Ljubljani:

Ko je po koncu tekme med zadnjimi prišel iz garderobe, ga je v garaži pod tribunami štadiona v Stožicah pričakala kopica lovcev na avtograme in fotografije. Medtem ko se je mimo francoskih novinarjev, s katerimi ni v najboljših odnosih, mirno sprehodil, se je pri navijačih ustavil za dlje časa in ustregel skoraj vsakemu, ki je od njega karkoli želel.

Medtem ko so se preostali njegovi soigralci, kot je to v navadi pri priljubljenih športnikih, ustavili za hip ali dva, če sploh, je Evra vsaj deset minut dajal avtograme, se fotografiral z navijači in navdušil tudi z nekaj selfieji.

Včasih izdajalec, danes junak

Zaradi tega in pozitivne energije, ki jo vseskozi širi, je zdaj tako priljubljen tudi v Franciji, medtem ko še pred nekaj leti sploh ni bilo tako.

Leta 2010 se je zagovarjal v družbi predsednika francoske nogometne zveze. | Foto: Reuters Leta 2010 se je zagovarjal v družbi predsednika francoske nogometne zveze. Foto: Reuters

Spomnimo, leta 2010 so ga na svetovnem prvenstvu v Republiki Južni Afriki izključili iz reprezentance, ker naj bi bil kot kapetan glavni pobudnik upora reprezentantov proti takratnemu selektorju Raymondu Domenechu.

Takrat je bil označen za izdajalca francoskega naroda, danes je njegov junak.


Še nekaj zanimivih objav z Instagrama Patricea Evraja:

Sporočilo za nekdanje soigralce pri Juventusu pred finalom lige prvakov:

Poplesavanje:

Tiger in prašiček:

Prepevanje s Paulom Pogbajem in Mariom Lemino:

Prepevanje uspešnice Marvina Gaya:

Ne spreglejte