Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
7. 11. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,00

Natisni članek

Samir Handanović Inter

Sreda, 7. 11. 2018, 4.00

5 let, 5 mesecev

Sijajen večer slovenskega vratarja v Milanu

Svet ploska Handanoviću, ki je ustavil najhujši nalet Barcelone po 15 letih

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,00
Samir Handanović | Samir Handanović je na tekmi proti Barceloni zbral kar osem obramb. | Foto Getty Images

Samir Handanović je na tekmi proti Barceloni zbral kar osem obramb.

Foto: Getty Images

Na večer, ko je Barcelona v Milanu sprožila največ strelov proti nasprotnikovim vratom na gostujočih tekmah v ligi prvakov po 15 letih, kar 27, je med vratnicama Interja blestel Samir Handanović. Nekdanji slovenski reprezentant je bil junak Interja, ki je potrdil odlično formo in zvezdniškim gostom odščipnil prvi dve točki.

Karim Benzema
Sportal Ronaldo navdušil z mojstrovino, sledil je velik šok za Juventus

Lionel Messi je pripotoval v Milano, a je uro pred tekmo postalo jasno, da se po prijateljski tekmi med Argentino in Slovenijo v Buenos Airesu 2014 ter prvi letošnji medsebojni tekmi Barcelone in Interja v Španiji še tretjič ne bo srečal iz oči v oči z izkušenim slovenskim vratarjem, ki je v tej sezoni po več kot desetletju branjenja na najvišji ravni le dočakal debi v ligi prvakov.

Čeprav petkratnega najboljšega nogometaša leta na svetu ni bilo na igrišču, pa je imel Samir Handanović ogromno dela.

Nizal je obrambo za obrambo, izkazal se je predvsem pri strelih Ousmaneja Dembeleja, dvakrat Luisa Suareza in najbolj pri poskusu Ivana Rakitića, ki je zapravil stoodstotno priložnost.

Po tekmi razočaran, ker ni obranil Brazilčevega strela

Takole je zadel Malcom. | Foto: Getty Images Takole je zadel Malcom. Foto: Getty Images Na koncu je 34-letni slovenski vratar zbral kar osem obramb, kolikor strelov so gostje usmerili v njegova vrata.

Premagan je bil le pri strelu Brazilca Malcoma v 83. minuti, ko je debitant v ligi prvakov prvenec v dresu Kataloncev zabil po vsega dveh minutah po vstopu na igrišče.

"Lahko bi obranil ta strel. Bil sem v položaju, da mi to uspe, ampak na nesrečo je streljal med dvema branilcema, zato žoge nisem dobro videl. Verjamem pa, da bi lahko ta strel ustavil. Vedno se da," je po super predstavi povedal Handanović, ki ga opevajo v italijanskih in tudi španskih medijih.

Šestkratni svetovni prvak v MotoGP Valentino Rossi kot velik navijač Interja ni zamudil spektakla proti Barceloni. | Foto: Reuters Šestkratni svetovni prvak v MotoGP Valentino Rossi kot velik navijač Interja ni zamudil spektakla proti Barceloni. Foto: Reuters

Zaploskal je tudi veliki Valentino Rossi

Zaslužil si je glasen aplavz navijačev, med katerimi je bil tudi sloviti italijanski zvezdnik motociklizma Valentino Rossi, sicer velik navijač Interja.

Barcelona je napadala od prve do zadnje minute, proti vratom pa sprožila kar 27 strelov, kar je največ na njenih gostujočih evropskih tekmah od daljne sezone 2004/15.

Barcelona je bila veliko boljša, od nje se morajo učiti

V ligi prvakov je zbral že 25 obramb. | Foto: Getty Images V ligi prvakov je zbral že 25 obramb. Foto: Getty Images "Barcelona je bila veliko boljša od nas. Lahko bi igrali bolje. Prelahko so gostje prihajali pred naša vrata, predvsem v prvem polčasu je bilo tako. Ko Barceloni prepustiš posest žoge, moraš pričakovati, da bo tako," je o tekmi povedal Handanović, ki ga je premagal šele deveti strel v okvir njegovih vrat oziroma 25. strel, ki so ga sprožili gostje proti vratom Interja.

"Pripravljali smo se na drugačno igro, a na igrišču se ne izide vedno tako, kot si želiš. Smo pa lahko zadovoljni, da smo se vrnili. To so tekme, v katerih rasteš. Nisem razočaran. Želim si le, da bi napredovali kot ekipa. Če od koga, se lahko učiš od Barcelone. Upam, da nam je to danes uspelo," je z zrelimi besedami vratar Interja, ki je do remija z 1:1 in pomembne točke prišel z golom Maura Icardija v 87. minuti, navdušil tudi po tekmi.

V naslednjem krogu v London, v nedeljo k Josipu Iličiću

V ligi prvakov gre Handanoviću odlično. Resda je prejel pet golov na štirih tekmah, a je zbral kar 25 obramb in spada med najboljše vratarje v tekmovanju.

Dobro kaže tudi njegovemu Interju. Po štirih tekmah je s sedmimi točkami na drugem mestu. Tottenham ima štiri, PSV pa le eno. Vodilna Barcelona, ki je v Milanu izgubila prvi točki, je pri desetih.

S tretjeuvrščenim Interjem ta konec tedna v prvenstvu odhaja k Atalanti, ki je sredi niza treh zmag. | Foto: Getty Images S tretjeuvrščenim Interjem ta konec tedna v prvenstvu odhaja k Atalanti, ki je sredi niza treh zmag. Foto: Getty Images

Inter do konca skupinskega dela tekmovanja čakata še gostovanje v Londonu in domača tekma s PSV.

Konec tedna so Milančani, ki so na zadnjih 11 tekmah v vseh tekmovanjih devetkrat zmagali, prav tako pred zahtevno nalogo.

V nedeljo bodo v italijanskem prvenstvu gostovali pri Atalanti Josipa Iličića, ki je od vrnitve slovenskega reprezentanta na igrišče v odlični formi. Na zadnjih treh tekmah je trikrat zmagala in zabila kar deset golov.

Leo Štulac
Sportal Milan do zmage v 97. minuti, Iličićevi slavili po preobratu, Štulac videl rdeče
Sportal Klavrn četrtek Slovencev v Rusiji
Ne spreglejte