Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 3. 2013,
17.02

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mura Olimpija Ante Šimundža Andrej Razdrh

Četrtek, 14. 3. 2013, 17.02

4 leta, 10 mesecev

Strah je bil odveč, Olimpija pokazala kakovost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mura se pod vodstvom Anteja šimundže v boj za obstanek ni podala po željah. Na dveh tekmah je prejela kar osem golov, dala pa nobenega. Olimpija je z Andrejem Razdrhom drugič zmagala na Fazaneriji.

Pri Muri so si po izjemno slabi jeseni želeli boljšega nadaljevanja sezone. Temu so botrovale tudi številne zamenjave v klubu. Tekma z Olimpija bi sicer morala biti na sporedu že kot uvertura v spomladanski del sezone, vendar je bila takrat zaradi razmočenega igrišča prestavljena. Mura je v tem času odigrala tekmo v Celju, kjer je prejela štiri zadetke, podobno kot tokrat proti Olimpiji. Za predzadnjim Aluminijem ima štiri točke zaostanka. "V vsakem primeru ne gre operekati zmagi Olimpije. Prvi polčas smo bili delno konkurenčni Olimpiji, imeli priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. Olimpija je izkoristila prvo in prišla v vodstvo. V drugem polčasu smo poskušali vodstvo izničiti, kar nam ni uspelo in Olimpija je s kakovostjo, ki jo premore, prišla do drugega zadetka, po naši izključitvi pa mirno pripeljala tekmo do konca. Dejstvo je, da smo izgubili, na dveh tekmah pa prejeli osem zadetkov. Moram povedati, da Olimpija ni naš cilj, ampak so to ekipe, s katerimi se bomo borili za obstanek in tukaj poskušali iskati točke," je po tekmi povedal trener Mure, Ante Šimundža.

Bolj zadovoljen je seveda lahko bil Andrej Razdrh. Olimpija je pred tem dvakrat izgubila na Fazaneriji, z njim pa drugič zapored zmagala. Tako še naprej trdno ostaja na drugem mestu. Pred tekmo je strateg zeleno-belih poudarjal, da bo to ena težjih tekem v sezoni, vendar strah je bil odveč. Gole so dosegli Nikola Nikezić, Filip Valenčič, Nik Omladič in Matic Fink. "S predstavo na tej tekmi in zmago smo zelo zadovoljni. Malo smo bili v strahu glede na to, da je bilo igrišče precej mehko in smo za sabo imeli tri težke tekme. Vedeli smo, da bo Mura na začetku dokaj nevarna, ampak smo odpeljali tekmo v smer, v katero smo si želeli in bili skozi celotno srečanje dominantni in zasluženo zmagali," je dejal strateg Olimpije.

Ne spreglejte