Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
5. 12. 2013,
7.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka Matija Škarabot Slaviša Stojanović Nejc Pečnik Crvena zvezda Darko Milanič Robert Berić Tadej Trdina

Četrtek, 5. 12. 2013, 7.23

8 let

Stojanović: Kot da bi jo režiral Hitchcock (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kako so se odrezali slovenski trenerski legionarji? Slaviša Stojanović je vrnil milo za drago Vojvodini za pokal, Kekova Rijeka po domačem remiju ni prehitela Splitčanov, Sturm premagal Tirolce.

V nedeljo je minilo 22 let od dneva, ko je Crvena zvezda postala svetovni klubski prvak. To so bili časi, ko so rdeče-beli predstavljali evropskega nogometnega velikana, v zadnjih letih pa se spopadajo z ogromnimi finančni dolgovi, najboljši pa niso niti v Srbiji, kjer jim je primat vzel Partizan. Po sladki zmagi Crvene zvezde nad Vojvodino, s katero so se maščevali Novosadčanom za sredin izpad v pokalnem tekmovanju, se je na Marakano vrnila dobra volja. Minimalen zaostanek za Partizanom zagotavlja razburljiv boj za naslov prvaka, ogromno željo rdeče-belih. ''Bili smo boljši in bolj agresivni, končnica pa je potekala tako, kot da bi jo režiral Hitchcock (Alfred Hitchock je legendarni britanski režiser srhljivk, op. p.). Igralcem čestitam za potrpežljivost in trud. Čakali smo na priložnost in jo dočakali v izdihljajih srečanja,'' je bil po zmagovitem zadetku Dragana Mrđe, doseženim v tretji minuti sodnikovega podaljška, presrečen Slaviša Stojanović, ki bo najverjetneje ostal na klopi Crvene zvezde tudi v spomladanskem nadaljevanju. Beograjčani so pri 1:1 v 88. minuti zapravili strel z bele točke, slovenski reprezentant Nejc Pečnik pa je na igrišču prebil vso tekmo.

Kek: Preveč je bilo individualnih napak

Rijeka je v nedeljo zapravila priložnost, da bi na razpredelnici prehitela splitski Hajduk. V dinamičnem sosedskem derbiju je na Kantridi, dvoboj je spremljalo 4.000 gledalcev, remizirala s puljsko Istro. Bilo je 3:3, vse zadetke za Kekovo četo pa je dosegel Andrej Kramarić. ''Odlično smo vstopili v srečanje, igrali odličen nogomet, nato pa sami sebi uničili ritem in tekmeca vrnili v igro. Preveč je bilo individualnih napak, nekaterim je padla zbranost. A to je šport in moramo iti naprej,'' je po še enem remiju dejal Matjaž Kek, ki ga do konca jesenskega dela čakajo še tri tekme. Najprej evropsko gostovanje pri Betisu, nato derbi hrvaškega prvenstva na Poljudu pri Hajduku, za zaključek pa še srečanje z vedno neugodno zagrebško Lokomotivo. Tretjeuvrščena Rijeka po 18 nastopih za vodilnim Dinamom zaostaja šest točk. Matija Škarabot ni kandidiral za nastop.

Pomembna zmaga za Milaniča, četrti zadetek Trdine

Graški Sturm je v 19. krogu avstrijskega prvenstva v gosteh ugnal Wacker Innsbruck. Tri točke na Tirolskem je z zmagovitim zadetkom v 30. minuti priigral David Schloffer, črno-beli pa so s šesto zmago v tej sezoni obstali na šestem mestu. ''To je bila zelo pomembna zmaga. Zaslužili smo si jo,'' je izpostavil Darko Milanič, ki je bil najbolj navdušen z izvedbo v uvodnih 30 minutah. Prinesla je tudi odločilni zadetek.

Robert Berić je odigral vso tekmo. V Avstriji je še naprej najboljši Red Bull Salzburg, ki ima pred novincem Grödigom s tekmo manj devet točk prednosti. Pri obeh igrata slovenska legionarja. Rdeči biki v soboto niso stopili na igrišče, saj se je gostovanje pri Wiener Neustadtu prestavilo, Grödig pa je s 3:0 nadigral Ried. Med strelce se je vpisal tudi 25-letni Korošec Tadej Trdina, ki je v tej sezoni dosegel že štiri zadetke.

Ne spreglejte