Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
15. 11. 2014,
22.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Roy Hodgson Wayne Rooney Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca

Sobota, 15. 11. 2014, 22.13

8 let

Srečko Katanec je prizanesel selektorju Anglije

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vidno zadovoljen je na novinarsko konferenco po tekmi s Slovenijo zakorakal selektor Anglije Roy Hodgson.

Še preden se je usedel na stol in začel odgovarjati na vprašanja številnih novinarjev, ki so komaj čakali, da ga bodo zasuli z njimi, se je prisrčno rokoval s Srečkom Katancem. Ta je ravno pred tem opravil s svojimi obveznostmi, ki jih je imel do sedme sile takoj po tekmi. Morda je selektorju Slovenije tako iskren nasmeh namenil tudi zato, ker Katanec ni želel odgovarjati na vprašanja o morebitnih slabostih Anglije, ki jih je videl tokrat. In predvsem v prvem polčasu jih ni bilo malo.

''Ne zgodi se ravno vsak dan, da zabijemo tri gole, zato moramo biti zadovoljni. Veseli me, da smo navijačem pred božičem poklonili še četrto zaporedno zmago. Zdaj smo stoodstotni in na dobri poti, da izpolnimo cilj,'' je povedal Roy Hodgson in v nadaljevanju pohvalil nekatere posameznike.

''Nekaj jih je igralo res sijajno. Zmagali smo zasluženo, pa čeprav smo zaostajali. Po zaostanku smo se kmalu pobrali in poskrbeli za preobrat. Tudi to je dokaz, da ta ekipa ima karakter,'' je še povedal trener, ki je na klop Anglije sedel leta 2012 in na njej ostal kljub razočaranju na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji. Tam so Angleži izpadli že v predtekmovanju.

Večer, ki mu ga ne more vzeti nihče

Od igralcev je bil po tekmi seveda v ospredju Wayne Rooney, ki je postal deveti Anglež z vsaj sto nastopi v izbrani vrsti in se s 44. golom povzpel na tretje mesto lestvice najboljših strelcev svetovnih prvakov iz leta 1966. ''To je bil zame sijajen večer. Odigrati sto tekem za Anglijo, ob tem pa jubilej doživeti v družbi sinov pred domačimi navijači je zame nekaj najlepšega. Tega ne bom pozabil nikoli, tega mi nihče ne more vzeti,'' je od sreče žarel zvezdnik Manchester Uniteda.

''Hkrati sem vesel, ker smo pokazali pravo miselnost in se hitro pobrali po zaostanku z 0:1. Vedeli smo, da nam bo težko. Potem, ko je Slovenija zadela, je bilo seveda še veliko težje, a smo se kljub temu pobrali. Mislim, da smo lahko vsi skupaj zadovoljni. Za nami je lep večer,'' je za konec sporočil nogometaš, ki za Anglijo neprekinjeno igra že več kot deset let.

Ne spreglejte