Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
27. 3. 2017,
1.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,90

17

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec Gordon Strachan kvalifikacije za SP 2018

Ponedeljek, 27. 3. 2017, 1.15

6 let, 7 mesecev

Selektorja po tekmi v Glasgowu

Srečko Katanec je prevzel odgovornost

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,90

17

Srečko Katanec | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Selektor Slovenije Srečko Katanec po porazu v Glasgowu v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 v 0:1 ni iskal alibijev.

"Zaslužena zmaga Škotske. Čestitke domači ekipi za zelo dobro igro. Mi nismo pokazali tistega, kar bi morali," je po prvem porazu v kvalifikacijah za naslednje svetovno prvenstvo povedal Srečko Katanec. Slovenija, ki je do zdaj na petih tekmah zbrala osem točk, je padla na tretje mesto skupine F, zaostaja pa za Slovaško, ki ima točko, in Anglijo, ki ima kar pet točk več.

Škotska je zmago nad Slovenijo z golom rezervista Chrisa Martina - napadalec Fulhama je v igro prišel le šest minut pred tem - osvojila šele v 88. minuti, a bila pred tem veliko boljši nasprotnik, kar potrjuje tudi statistika. Škotska je zbrala 16 strelov proti vratom, Slovenija le štiri. Škoti so imeli kar devet kotov, Slovenci le enega. Škoti so z 59 odstotki prepričljivo imeli prednost tudi pri posesti žoge.

Nobene samozavesti, agresije in poguma

"V alibije ne bom šel. Mi smo igrali daleč od tega, da bi lahko bili zadovoljni. Predvsem v prvem polčasu nismo kazali nobene samozavesti, agresije, nobenega poguma," je še povedal selektor in prevzel odgovornost za tokratno slabo podobo izbrane vrste, ki je oktobra lani premagala Slovaško in remizirala z Anglijo. "Za rezultat sem odgovoren jaz. Prav tako za izbor igralcev," je dejal in s tem verjetno mislil na veliko število nogometašev, ki so igrali od prve minute, čeprav v svojih klubih v zadnjem času igrajo malo oziroma nekateri praktično nič.

Gordon Strachan je lahko zadovoljen. Škotska je odigrala zagotovo najboljšo tekmo v teh kvalifikacijah. | Foto: Reuters Gordon Strachan je lahko zadovoljen. Škotska je odigrala zagotovo najboljšo tekmo v teh kvalifikacijah. Foto: Reuters

Kot trener je užival

Veliko boljše volje je bil seveda selektor Škotske, ki je po zmagi nad Malto na začetku kvalifikacij s 5:1 šele drugič osvojila vse tri točke. Po remiju proti Litvi ter porazih proti Slovaški in Angliji z 0:3, ki ju je doživela lani jeseni. "Kot trener sem užival v predstavi, v vseh segmentih, tudi tehničnem, fizičnem. Vse je šlo v redu. Prenesli smo moč na igrišče, in to proti dobri ekipi," je dejal Gordon Strachan, ki je bil po slabših rezultatih na zadnjih tekmah na udaru javnosti, a zdaj poskrbel, da bo imel vsaj nekaj časa spet mir.

"Kar zadeva tekme, na katerih moraš zmagati - te pač igraš večkrat v življenju. Mislim, da so vsi navijači, ki so bili danes na tekmi, domov odšli z dobrim občutkom. Seveda so vabljeni tudi drugi, da nas podprejo na naslednjih tekmah," je še povedal selektor reprezentance, ki je trenutno šele na 67. mestu lestvice Mednarodne nogometne zveze (Fifa) in je nazadnje na velikem tekmovanju nastopila leta 1998, ko je zaigrala na svetovnem prvenstvu v Franciji.

Ne spreglejte