Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
7. 5. 2017,
18.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,38

2

Natisni članek

Crvena zvezda NK Rijeka Matjaž Kek

Nedelja, 7. 5. 2017, 18.22

6 let, 6 mesecev

Srbi trdijo, da Matjaž Kek prihaja na klop Crvene zvezde

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,38

2

Matjaž Kek | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Mediji v Srbiji drug za drugim trdijo, da bo slovenski trener Matjaž Kek v prihodnji sezoni sedel na klop beograjske Crvene zvezde, ki je po sobotnem prvenstvenem porazu ostala brez trenerja.

Crvena zvezda je v soboto izgubila prvenstveno tekmo v gosteh pri Voždovacu (2:3) in verjetno zapravila odločilne točke v lovu na naslov prvaka.

Za vodilnim mestnim tekmecem Partizanom, ki ga s klopi vodi nekdanji trener Olimpije Marko Nikolić, zdaj tri kroge pred koncem sezone zaostaja tri točke.

Po nepričakovanem sobotnem porazu v gosteh pri sedmouvrščenem Voždovacu je z mesta trenerja odstopil njen dozdajšnji trener Miodrag Bozović.

Srbski tabloid Kurir, katerega poročanje so povzeli vsi večji tamkajšnji mediji, piše, da bo do konca sezone na klopi Crvene zvezde začasni trener, potem pa naj bi nanjo sedel Matjaž Kek.

Nekdanji selektor Slovenije v zadnjih štirih letih v hrvaškem nogometu navdušuje z Rijeko in je na dobri poti, da temu hrvaškemu prvoligašu prinese zgodovinski prvi naslov državnega prvaka. Ravno v soboto je doživel sploh prvi poraz po več kot letu dni.

Največji klub z območja nekdanje skupne države

Crvena zvezda, največji klub z območja nekdanje Jugoslavije, ki se lahko pohvali celo z naslovom evropskega prvaka (leta 1991), je sicer srbski prvak. Državni naslov je v času nove države Crvena zvezda osvojila osemkrat. V Jugoslaviji je zbrala rekordnih 19 naslovov.

Je vse skupaj maslo Zdravka Mamića?

Zdravko Mamić je namazan z vsemi žavbami. | Foto: Vid Ponikvar Zdravko Mamić je namazan z vsemi žavbami. Foto: Vid Ponikvar Informacijo je kljub temu treba vzeti z rezervo. Prav mogoče je, da je bila v javnost poslana z namenom destabilizacije Rijeke pred koncem hrvaškega prvenstva, v katerega Rečani štiri kroge pred koncem vstopajo s petimi točkami prednosti pred prvakom zadnjih enajstih sezon Dinamom iz Zagreba.

Prvi človek Zagrebčanov Zdravko Mamić je znan po tem, da ima v srbskih medijih kar nekaj prijateljev. Morda je zdaj začutil priložnost, saj Rijeko že v naslednjem prvenstvenem krogu čaka derbi z vse boljšim splitskim Hajdukom, v zadnjem pa bo gostovala pri Dinamu.

Izguba naslova in možnosti za uvrstitev v ligo prvakov bi bila namreč za Dinamo velik udarec. Predvsem po finančni plati.

Slaviša Stojanović je Crveni zvezdi v sezoni 2013/14 prinesel naslov državnega prvaka. | Foto: Sportida Slaviša Stojanović je Crveni zvezdi v sezoni 2013/14 prinesel naslov državnega prvaka. Foto: Sportida

Slaviša Stojanović je leta 2014 navdušil

Če bi Kek res prišel v Crveno zvezdo, ne bi bil prvi Slovenec, ki bi grel njeno klop.

Med junijem 2013 in junijem 2014 je na njej sedel Slaviša Stojanović. Še en nekdanji selektor Slovenije, v tej vlogi je nasledil ravno Keka, je z njo leta 2014 osvojil tudi naslov prvaka.

Trener z najdaljšim stažem v zgodovini Rijeke

Kek je na klop Rijeke sedel 27. februarja leta 2013 in postal trener z najdaljšim stažem v zgodovini tega hrvaškega prvoligaša. V tem času je Rijeki prinesel dve lovoriki: pokalno in superpokalno.

V zadnjih treh sezonah je bil z Rijeko v hrvaškem prvenstvu vselej drugi.

Dvakrat se je z Rijeko uvrstil tudi v skupinski del lige Europa.

Ne spreglejte