Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 11. 2014,
19.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Radomlje NK Luka Koper Dušan Stoiljković

Nedelja, 30. 11. 2014, 19.00

8 let

Srb je poskrbel za prvo domačo (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Domžalah premagali Luko Koper z 2:1 (2:1).

Radomlje so za marsikaterega slovenskega prvoligaša zaželen tekmec, mnogi izmed njih zapuščajo obračune z njimi zadovoljni. Za Koper to ne velja. Prav Koprčani so bili namreč do tega kroga edini, ki so morali priznati premoč Radomljam. Kljub temu so bili kanarčki z Obale tudi danes favoriti, a se še enkrat opekli.

Glavni krvnik je bil Dušan Stoiljković z dvema zadetkoma in tako nekoliko popravil Kalcerjeve težave z neučinkovitostjo. Pred tem so namreč zadnjeuvrščene Radomlje na osmih tekmah mrežo zatresle le enkrat, pa še takrat z bele točke.

Koprčani, ki so doživeli enajsti poraz v sezoni in ostajajo sedmi, so tekmo začeli odločno in sprožili prve tri strele na tekmi, a ne Domen Črnigoj ne Jaka Štromajer nista bila dovolj natančna. Domači so prvič nase opozorili v 12. minuti, ko je Goran Vuk prodrl v kazenski prostor z leve strani, a žogo poslal mimo gola.

V nadaljevanju gledalci niso videli prav pogostih zaključkov akcij s streli proti vratom, v 32. minuti pa je za nekaj razburjenja poskrbel Dušan Stoiljković, ki je z nizkim strelom zadel desno vratnico koprskih vrat.

Isti igralec je bil še natančnejši pet minut pozneje, ko je poskrbel za domače vodstvo. Z nizkim strelom z desne strani kazenskega prostora je žogo pod gostujočim vratarjem Erminom Hasićem spravil v mrežo.

V 44. minuti so Koprčani izenačili, ko je Ivica Guberac lepo stekel v prazen prostor in z nizkim strelom matiral Denija Blaževića, toda Stoiljković je še pred koncem polčasa domače povedel v novo vodstvo, ko je žogo poslal čez Hasića.

Drugi polčas je bil manj razburljiv, do zaključnih strelov so nekajkrat prišli gostitelji, a izida niso spremenili. Niti po Stoiljkovićevem poskusu na prazen gol v 75. minuti, ko je Hasić zgrešil žogo, na golovi črti pa je posredoval eden od koprskih nogometašev.

V 79. minuti se je sam pred gostujočim vratarjem znašel Goran Vuk, toda zgrešil cilj. To je bila tudi zadnja velika priložnost na tekmi.

Radomljani bodo v 20. krogu prihodnjo soboto gostovali v Mariboru, Koprčani pa bodo gostili Olimpijo.

Ne spreglejte