Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 6. 2020,
7.40

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Portugalska legionarji Andraž Šporar

Petek, 5. 6. 2020, 7.40

3 leta, 10 mesecev

Portugalsko nogometno prvenstvo

Šporarjeva zadetka premalo za zmago, jezni navijači napadli avtobus Benfice #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Andraž Šporar

Slovenski nogometni reprezentant Andraž Šporar je na prvi tekmi nadaljevanja portugalskega prvenstva v četrtek zvečer dosegel dva zadetka. Njegov Sporting pa je kljub temu odnesel le točko proti Vitorii iz Guimaraesa, saj sta se tekmeca razšla z neodločenim izidom 2:2. Brez zadetkov pa se je končal obračun med Benfico in Tondelo, kar je tako razjezilo navijače Benfice, da so na avtobus z igralci zmetali kamenje in pri tem poškodovali dva nogometaša.

Andraž Šporar je prvi zadetek na tekmi dosegel v 18. minuti po hudi napaki domačega vratarja Douglasa Jesusa. Vitoria je izenačila v 33. minuti, Šporar pa je Sporting znova v vodstvo povedel v 51. minuti, ko je preigral domačega vratarja in znova zaključil v prazno mrežo.

Vitoria, sicer nekdanji klub Zlatka Zahovića, je v 68. minuti prišla do izenačenja. Sporting je s točko zadržal četrto mesto na lestvici portugalskega prvenstva, v katerem ima tri točke prednosti pred petim Famalicaom, ki je nekaj ur prej ugnal Porto z 2:1. Četrto mesto še vodi v evropsko ligo za prihodnjo sezono.

Naslednjo tekmo bodo Šporar in soigralci odigrali v petek, 12. junija. Čaka jih domači obračun proti Pacos Ferreiri.

Jezni navijači so se spravili na avtobus

Še bolj kot na nogometni zelenici pa se je razplamtelo po tekmi med Benfico in Tondelo, ki sta se razšli brez zadetkov.

Navijači Benfice naj bi bili po poročanju tujih medijev jezni zaradi anemične predstave svojih ljubljencev, zato so se kar s kamenjem znesli nad avtobusom, ki je prevažal nogometaše. Pri tem naj bi poškodovali srbskega reprezentanta Andrijo Živkovića in nemškega nogometaša Juliana Wiegla, ki sta dobila poškodbe na obrazu.

To je bila prva tekma Benfice po prekinitvi prvenstva, odigrana pa je bila dan po tem, ko je Porto izgubil proti ekipi Famalicãa. Navijači Benfice so pričakovali zmago, ki bi pomenila, da so Portu pobegnili za dve točki razlike.

Benfica, ki je s 37 naslovi najbolj trofejen portugalski klub, je imela več priložnosti, v zaključku pa so njeni igralci kar dvakrat zadeli vratnico, a žoga ni našla poti v vrata.

Ne spreglejte