Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 10. 2023,
23.05

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Real Madrid FC Barcelona špansko prvenstvo La Liga

Ponedeljek, 2. 10. 2023, 23.05

7 mesecev

Špansko prvenstvo, 8. krog

Atletico od hudih težav do drugega najdaljšega zmagovitega niza na Metropolitanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71
Atletico Madrid Angel Correa | Angel Correa je k preobratu in zmagi Atletica nad Cadizom prispeval dva gola. | Foto Reuters

Angel Correa je k preobratu in zmagi Atletica nad Cadizom prispeval dva gola.

Foto: Reuters

Edini Slovenec v la ligi, kapetan reprezentance Jan Oblak, je z Atletico Madridom premagal Cadiz. Ta je po 27. minutah vodil z 2:0, a so gostitelji priredili preobrat in na krilih Angela Corree zmagali s 3:2. Na drugi večerni tekmi je Betis zanesljivo premagal Valencio. Real Madrid je v nedeljo s 3:0 premagal do tega kroga nepremagano Girono in skočil na vrh. Druga Barcelona je že v petek z avtogolom Sergia Ramosa premagala Sevillo.

Jan Oblak Atletico Madrid
Sportal Oblak z dvojnim razlogom za zadovoljstvo

Zasedba trenerja Diega Simeoneja je s tem vpisala 12. zaporedno zmago na domačem stadionu Civitas Metropolitano v španskem prvenstvu. To je njihova druga najdaljša serija v zgodovini po štirinajstih zmagah v nizu od maja 2012 do februarja 2013.

Za vse tri točke so morali nadoknaditi zaostanek 0:2 iz 27. minute. Za goste sta do tedaj zadela Lucas Pires in Roger Marti. Pri obeh zadetkih je bil slovenski vratar Jan Oblak brez moči.

Atletico Madrid je zaostanek znižal v 32. minuti z zadetkom Angela Corree, izenačil je na začetku drugega polčasa, ko je zadel Nahuel Molina, povedel pa v 67. minuti z drugim zadetkom Corree.

Atletico je s peto zmago v sezoni skočil na četrto mesto na lestvici (16 točk), čaka pa ga še zaostala tekma s Sevillo.

Jude Bellingham je zatresel mrežo tudi na gostovanju v Gironi. | Foto: Reuters Jude Bellingham je zatresel mrežo tudi na gostovanju v Gironi. Foto: Reuters Nogometaši Real Madrida so dosegli sedmo zmago v novi sezoni španskega prvenstva in so znova vodilna ekipa. Na gostovanju pri do te tekme nepremagani Gironi so zmagali s 3:0. Madridčani so korak k zmagi naredili že v prvi polovici prvega polčasa, ko so z zadetkoma Joseluja in Aureliena Tchouamenija povedli z 2:0. Zmago Real Madrida je v 71. minuti potrdil Jude Bellingham, ki se je s šestim sezonskim golom utrdil na vrhu lestvice strelcev. Real ima zdaj na vrhu razpredelnice točko prednosti pred Barcelono.

Osmi krog la lige sta že v petek odprli Barcelona in Sevilla. Xavi in njegovi varovanci so imeli pred tekmo pet zmag in dva remija, Sevilla pa je zaostajala že deset točk. Sredi tedna je Barcelona remizirala z Mallorco (2:2), točko je s prvim golom na uradni tekmi rešil Fermin Lopez. Točka za Xavija ni bila dovolj in zato je proti Sevilli pričakoval več. 

Sergio Ramos je na gostovanju pri Barceloni zatresel lastno mrežo. | Foto: Reuters Sergio Ramos je na gostovanju pri Barceloni zatresel lastno mrežo. Foto: Reuters

Barcelona je bila bolj podjetna (18 strelov proti golu, pet v okvir vrat), a je edini gol dosegla Sevilla. Je pa bil to avtogol, in to dolgoletnega člana Real Madrida Sergia Ramosa. Padel je v 76. minuti in odločil tekmo. Za Barcelona je bila to šesta zmaga na osmih tekmah sezone.

Špansko prvenstvo, 8. krog:

Petek, 29. september:

Sobota, 30. september:

Nedelja, 1. oktober:

Nedelja, 2. oktober:

Lestvica:

Najboljši strelci:

– Bellingham (Real Madrid), 
5 – Lewandowski (Barcelona), Morata (Atletico), Kubo (Real Sociedad), 
4 – Arribas (Almeria), Joselu (Real Madrid), Muriqi (Mallorca), Prats (Mallorca), Sorloth (Villarreal), I. Williams (Athletic), Suarez (Almeria), 
3 – Barrenetxea (Real Sociedad), Boye (Granada), Correa (Atletico Madrid), Dovbyk (Girona), Duro (Valencia), Griezmann (Atletico Madrid), Guerra (Valencia), Guruzeta (Athletic), Herrera (Girona), Mayoral (Getafe), Oyarzabal (Real Sociedad), Torres (Barcelona), Uzuni (Granada), Willian Jose (Betis), Zaragoza (Granada)

Atletico Madrid Antoine Griezmann
Sportal Real je padel, Atletom mestni derbi. Barca vstala od mrtvih.
Ne spreglejte