Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 11. 2018,
22.41

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

2

Natisni članek

špansko prvenstvo Barcelona Real Madrid Espanyol Jan Oblak Jan Oblak

Nedelja, 11. 11. 2018, 22.41

5 let, 5 mesecev

Špansko prvenstvo, 12. krog

Real izkoristil velik spodrsljaj Barcelone, špansko prvenstvo spet odprto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

2

Lionel Messi | Lionel Messi je zaradi poškodbe roke izpustil pet tekem. Barcelona je štirikrat zmagala in remizirala. Ko se je vrnil, je izgubila. | Foto Reuters

Lionel Messi je zaradi poškodbe roke izpustil pet tekem. Barcelona je štirikrat zmagala in remizirala. Ko se je vrnil, je izgubila.

Foto: Reuters

Nogometaši Barcelone so v 12. krogu španskega prvenstva na Camp Nouu z 3:4 izgubili proti Betis. Poraz je še toliko bolj presenetljiv, saj se je po dolgem času po poškodbi vrnil njihov prvi zvezdnik Lionel Messi. Velik spodrsljaj Kataloncev je izkoristil Real. Beli balet je pod vodstvom začasnega trenerja Santiaga Solarija v Vigu zmagal se četrtič zapored (vsa tekmovanja) in se vodilni Barceloni približal ''le'' na štiri točke.

Sportal Fantastična predstava Iličića, Šporar od gola do izključitve, eksplozija slovenskih strelcev #video

Navijači Barcelone so petih tekmah spet dočakali kapetana Lionela Messija, ki je zadnje dni počival zaradi poškodbe roke. Argentinec je proti Betisu začel v prvi postavi, a gostje se tega niso ustrašili in povedli že v 20. minuti, ko je v polno meril Firpo Junior, za izid polčasa (2:0) in še večji šok na Camp Nouu pa je v 34. minuti poskrbel Joaquin.

Katalonce je z uspešno izvedeno enajstmetrovko med žive vrnil Messi, a je goste le nekaj minut kasneje spet po peljal do vodstva s 3:1. Zadel je Giovani Lo Celso. Domači se niso predali. V 79. minuti jih je na zadetek razlike ponovno približal Arturo Vidal, a tako kot prej je Betis le štiri minute kasneje spet okrepil vodstvo (4:2) in odločili srečanje. Poraz je v četrti minuti sodniškega podaljška ublažil s še ene enajstmetrovko Messi.

V večerni nedeljski tekmi je Real s 4:2 slavil v Vigu in pod vodstvom Solarija nadaljuje zmagoviti niz. Na lestvici za vodilno Barcelono zaostaja le še štiri točke. Še v boljšem položaju so Sevilla, At. Madrid in Alaves, ki imajo le točko manj kot španski prvaki.

Velik preobrat Atletica

Na štadionu Wanda Metropolitano sta se v soboto merila Atletico in Athletic. Navijači madridskega velikana so obnemeli v 36. minuti, ko je mrežo Jana Oblaka zatresel Inaki Williams (0:1). Baskovski napadalec liberijskih korenin je z neposredne bližine potisnil žogo čez golovo črto nemočnega Škofjeločana, pred tem pa je žoga zadela vratnico in se kotalila ob golovi črti.

V 58. minuti se je Williamsu ponudila priložnost za podvojitev vodstva, a je Oblak z izjemno obrambo preprečil nov zadetek baskovske ekipe. Ko je Ganec Thomas tri minute pozneje z izjemnim strelom izenačil na 1:1 in razveselil Diega Simeoneja, je okrog 60 tisoč navijačev Atletica pomislilo na preobrat. Veselje pa jim je zagrenil nihče drug kot Williams, ki je v enem izmed naslednjih napadov še enkrat matiral Oblaka.

Veselje nogometašev Atletica po zmagovitem golu. | Foto: Reuters Veselje nogometašev Atletica po zmagovitem golu. Foto: Reuters

Atletico pa se ni predal. V 80. minuti je Rodri izenačil na 2:2, nato pa je kapetan Diego Godin, sodnik je sprva označil nedovoljeni položaj, a je nato s pomočjo VAR pokazal na sredino, zagotovil Atleticu dragoceno zmago, s katero ohranja šampionske ambicije.

Dvanajsti krog španske la lige sta v petek odprla Levante in Real Sociedad. Domači so sicer povedli, nato pa so Baski stopili na plin. V desetih minutah zadeli trikrat v polno in prišli do novih treh točk.

Najboljši strelci:

9 -  Messi (Barcelona), Suarez (Barcelona)
8 - Aspas (Celta), Stuani (Girona) 
7 - Andre Silva (Sevilla), Iglesias (Espanyol)
6 - Roger (Levante), Gomez (Celta), Ben Yedder (Sevilla)
...

Jan Oblak
Sportal Jan Oblak je najslabši vratar v ligi prvakov
Jan Oblak
Sportal Nor podvig Jana Oblaka, o katerem bodo govorile še generacije
Ne spreglejte