Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
18. 8. 2016,
1.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

španski superpokal špansko prvenstvo španski pokal Sevilla Barcelona

Četrtek, 18. 8. 2016, 1.59

6 let, 6 mesecev

Španski superpokal, 2016

Barceloni prva lovorika sezone

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Messi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Španski prvak Barcelona je osvojil državni superpokal, potem, ko je tudi na povratni tekmi v Kataloniji odpravil pokalnega podprvaka Sevillo. Prvo tekmo je Barcelona dobila z 2:0, drugo pa s 3:0.

Barceloni je osvojila prvo lovoriko v sezoni 2016/17. V španskem superpokalu je ponižala Sevillo, saj ji je v dveh tekmah zabila kar pet golov, prejela pa ni nobenega.

Povratni obračun se je začel s hitrim golom Arde Turana, ki je po lepi podaji Lionela Messija zadel že v 10. minuti. Sevilla bi lahko izenačila v 33. minuti, ko je zaradi roke v vratarjevem prostoru sodnik piskal enajstmetrovko, a je strel z bele točke Vincenteju Iborri vratar Claudio Bravo ubranil. Kazen je prišla v začetku drugega polčasa, ko je po napaki obrambe Andaluzijcev z izjemnim lobom v 47. minuti še enkrat zadel Turan. Končni izid je v 56. minuti z zadetkom z glavo postavil Messi.

Na prvi tekmi sta jo staknila Mathieu in Iniesta

Luis Suarez nadaljuje izjemni strelski niz v dresu Barcelone. | Foto: Guliverimage/Getty Images Luis Suarez nadaljuje izjemni strelski niz v dresu Barcelone. Foto: Guliverimage/Getty Images Prvi del prve tekme ni ponudil izrazitih priložnosti, tabor gostov pa je bil primoran zaradi dveh poškodb nepričakovano hitro poseči po dveh menjavah. Že v 28. minuti je igro zapustil francoski branilec Jeremy Mathieu, le osem minut pozneje pa je z igrišča odšepal še Andres Iniesta. Prvi si je poškodoval stegensko mišico, drugi pa koleno. Kapetana, ki mora počivati dva tedna, je zamenjal Denis Suarez.

Barcelona je v drugem polčasu prestavila igro na višji obrat. Goste je v vodstvo popeljal Luis Suarez. Urugvajec je na zadnjih desetih tekmah za katalonskega velikana dosegel izrednih 17 zadetkov. Na tekmi v Sevilli je izkoristil lepo podajo Turana, ki je podal Južnoameričanu s prsmi. Osem minut pred koncem je vodstvo povišal Munir El Haddadi. Zaposlil ga je Messi, ki je prvič na uradni tekmi Barcelone zaigral z novo zunanjo podobo, svetlolaso pričesko.

Branilec španskega naslova je nastopil brez Brazilca Neymarja, ki igra na olimpijskem turnirju v Riu, zaradi istih razlogov je manjkal tudi njegov rojak Rafinha.

Ne spreglejte