Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 10. 2018,
22.17

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

el clasico Real Madrid Barcelona La Liga špansko prvenstvo

Nedelja, 28. 10. 2018, 22.17

5 let, 6 mesecev

Špansko prvenstvo, 10. krog

Petarda Barcelone na el clasicu! Trener Reala je le še "mrtvec", ki hodi.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Julen Lopetegui | Julen Lopetegui je v nedeljo skoraj zagotovo zadnjič sedel na klopi Reala. | Foto Reuters

Julen Lopetegui je v nedeljo skoraj zagotovo zadnjič sedel na klopi Reala.

Foto: Reuters

Prvi el clasico po skoraj 11 letih, ki je minil brez Cristiana Ronalda (poleti prestopil v Juventus) in poškodovanega Lionela Messija, je prepričljivo pripadel Barceloni, ki je s tremi goli Luisa Suareza na domačem štadionu Camp Nou zmagala s 5:1. Po tem porazu je jasno, da je trener Madridčanov Julen Lopetegui pravzaprav že nekdanji. Iz Španije prihajajo novice, da naj bi ga že v ponedeljek nasledil Italijan Antonio Conte.

Bilo bi veliko presenečenje, če v naslednjem tednu iz Reala ne bi dočakali sporočila za javnost, v katerem bo pisalo, da se Madridčani zahvaljujejo za sodelovanje Julenu Lopeteguiju in nekdanjemu selektorju Španije na nadaljnji poti želijo čim več sreče.

Trener, ta je na klop Reala, ki v tej sezoni prvič po devetih letih igra brez Cristiana Ronalda, prišel poleti, je bil po kar štirih porazih (in remiju) v zadnjih petih tekmah vprašljiv že za el clasico, a je do nedelje vseeno zdržal. Zdaj ko je izgubil in je z Realom ostal na devetem mestu prvenstvene lestvice, je bolj ali manj jasno, da ga bo predsednik Florentino Perez odpustil. Bilo bi veliko presenečenje, če ga ne bi.

Španski športni časopis Marca sicer že poroča, da bo Real že jutri uradno predstavil novega trenerja. To naj bi postal nekdanji trener Chelseaja in Juventusa, Italijan Antiono Conte.

Luis Suarez se je izkazal s tremi goli. | Foto: Reuters Luis Suarez se je izkazal s tremi goli. Foto: Reuters Barcelona je do zmage prišla, potem ko je bila od Reala precej boljša večji del tekme. Tri gole je zabil Luis Suarez, ta je najprej v 30. minuti zadel z 11 metrov, v drugem polčasu pa zadel še v 75. in 83. minuti, ko je zaokrožil hat-trick.

Prvi gol na tekmi je že po 11 minutah igre po lepi akciji dosegel Philippe Coutinho, vmes pa je na začetku drugega polčasa zaostanek Reala na 1:2 znižal Marcelo.

Po tem golu so sledile tudi edine minute na tekmi, ko je prevladoval in takrat zapravil tudi nekaj priložnosti za izenačenje. Potem pa je sledil tretji gol Barcelone in tekma je bila odločena. V 87. minuti - le tri minute za tem, ko je prišel na igrišče - je končni izid postavil Čilenec Arturo Vidal.

Katalonci so se po tej veliki zmagi spet vrnili na vrh lestvice.

Jan Oblak 99. zaklenil vrata Atletica

Atletico Madrid je v soboto z 2:0 premagal Real Sociedad pred domačimi navijači. Jan Oblak je branil vseh 90 minut, tako pa že 99-krat, odkar je prišel k Atleticu, ohranil nedotaknjeno mrežo.

Sportal Mevlja v Rusiji še naprej ne igra, kaj bo z edinim Slovencem v ligi MLS?

Najboljši strelci:

8 - Stuani (Girona), Aspas (Celta)
7 - Andre Silva (Sevilla), Messi (Barcelona) , Suarez (Barcelona)
6 - Roger (Levante)
5 - Ben Yedder (Sevilla), Iglesias (Espanyol)
...

Ne spreglejte