Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 11. 2021,
15.50

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

trener Unai Emery Villarreal Newcastle United

Sreda, 3. 11. 2021, 15.50

2 leti, 6 mesecev

Unai Emery zavrnil ponudbo Newcastla

Španec z veliko košarico bogatim Savdijcem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Unai Emery | Unai Emery ostaja trener Villarreala. | Foto Guliverimage

Unai Emery ostaja trener Villarreala.

Foto: Guliverimage

Potem ko je investicijski sklad Savdske Arabije v začetku oktobra za 300 milijonov funtov kupil angleškega prvoligaša Newcastle, ta na trenerskem mestu po odhodu Steva Bruca še naprej išče njegovo zamenjavo. Med najbolj zaželenimi je bil trener Villarreala Unai Emery, a je ponudbo bogatih Savdijcev zavrnil.

Pred slabim mesecem dni je angleški Newcastle United dobil novo lastništvo in postal najbogatejši nogometni klub na svetu. Večinski delež ima namreč savdski investicijski sklad PIF, ki ga vodi princ Savdske Arabije Mohammed bin Salman. Pri angleškem prvoligašu so se ob tem tudi poslovili od trenerja Steva Bruca, zdaj pa zanj vneto iščejo zamenjavo.

Angleški mediji so v zadnjem času na to mesto vztrajno posedali Unaia Emeryja, ki je sicer najuspešnejši trener v zgodovini lige Europa, kjer je zmagal že štirikrat, trenutno pa je trener Villarreala. Trener kluba naj bi na svoj naslov že prejel bogato ponudbo, o tem pa je spregovoril tudi na novinarski konferenci po tekmi lige prvakov med Villarrealom in Young Boys.

"Iz Newcastla so mi že sporočili, da me želijo. Ne zapiram si vrat, počakajmo, kaj se bo zgodilo," je dvoumno na vprašanje novinarjev odgovoril Španec, zatem pa na Instagramu pojasnil, da ostaja zvest španskemu klubu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Unai Emery (@unaiemery_)

"Ne glede na to, koliko hrupa je povzročila celotna situacija, mi v klubu vsi kažejo lojalnost in transparentnost. Villarreal je moj dom in stoodstotno sem mu predan. Iskreno, hvaležen sem, da se zame zanima tako velik klub, a še bolj sem hvaležen, da sem del Villarreala in zato sem predsedniku Fernandru Roigu že povedal, da želim biti tudi v prihodnosti del tega projekta, ki sloni na predanosti in medsebojnem spoštovanju med klubom in mano. Želim se zahvaliti tudi navijačem, ki mi izkazujejo podporo. V nedeljo nas čaka pomembna tekma in upam, da bomo zmagali. Se vidimo na stadionu," je svoj zapisal končal španski trener.

Preberite še:

Ronaldo Gasperini
Sportal Iličićev trener poslal Ronalda k vragu
Zlatko Zahović
Sportal Kraljestvo Josipa Iličića in slovenskega junaka, ki mu je rešil kariero
Lionel Messi
Sportal PSG v sredo v ligi prvakov brez Messija
Ne spreglejte