Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
22. 11. 2011,
14.56

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 22. 11. 2011, 14.56

7 let, 12 mesecev

SP 2014: Švicarji za začetek in konec

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska nogometna reprezentanca bo kvalifikacijski ciklus za svetovno prvenstvo leta 2014 odprla z domačo tekmo s Švico, nato pa sledi gostovanje pri Norvežanih. Zaključek v gosteh s Švico.

Sestanek predstavnikov nogometnih delegacij Švice, Norveške, Cipra, Islandije, Albanije in Slovenije je v torek v Zürichu le deloma obrodil sadove. Pogajanja so se začela ob 9. uri dopoldan, nato pa z enim premorom trajala vse do zgodnjega popoldneva. Ker se prisotne delegacije niso uspele dogovoriti o razporedu, je na koncu o njem odločal žreb, o slednjem pa so se delegacije predhodno dogovorile, da ga bodo brezpogojno spoštovale. "Pravzaprav niti ni tako pomembno s kom igramo, kdaj in kje. Vse tekme bo potrebno odigrati na vso moč, če želimo izpolniti naš cilj. Začenjamo doma z močno Švico in takoj imamo gostovanje na Norveškem, kvalifikacije pa zaključujemo pri Švici v gosteh. Verjamem v maksimalno motivacijo vseh nas in predvsem v motivacijo in znanje igralcev. Veselimo se začetka kvalifikacij," je po sestanku v Švici povedal selektor slovenske nogometne reprezentance Slaviša Stojanović, ki bo v odgovorni vlogi na kvalifikacijskih tekmah debitiral na domačem srečanju s Švico, že na naslednji preizkušnji pa bo najboljše slovenske nogometaše vodil na gostovanju na Norveškem.

Na žrebu so bili prisotni vsi selektorji razen albanskega, ki še ni določen. V albanskih medijih je med kandidati še vedno zaslediti tri slovenska imena. Omenjajo se nekdanji slovenski selektorji Matjaž Kek, Srečko Katanec in Bojan Prašnikar, vsaj pri prvih dveh pa možnosti, da bi prevzela mesto albanskega selektorja, če gre verjeti njunim besedah, nimajo veliko skupnih točk z realnostjo. "Pri pogajanjih med predstavniki reprezentanc skupine E kvalifikacij za SP 2014 so pogajanja trajala vse do popoldanskih ur. Slovenska delegacija je bila pripravljena sprejeti kompromis, vendar ne v škodo naše reprezentance. Ker nekatere delegacije niso v ničemer popustile, je prišlo do žreba. Veselimo se začetka kvalifikacij in naš cilj ostaja nespremenjen," je ocenil predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleksander Čeferin, ki je v Zürich povabil tudi strokovnega sodelavca Branka Oblaka, na sestanku pa je bil prisoten tudi generalni sekretar NZS Aleš Zavrl.

Ne spreglejte