Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
16. 4. 2017,
18.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

1

Natisni članek

Borussia Dortmund Marc Bartra

Nedelja, 16. 4. 2017, 18.08

6 let, 6 mesecev

Nogometaši Borussie so imeli veliko srečo

Šokantne ugotovitve preiskave bombnega napada v Dortmundu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

1

Bus Dortmund | Foto Reuters

Foto: Reuters

"Če bi eksplozija odjeknila le sekundo prej, bi bile smrtne žrtve. To lahko trdimo s precejšnjo gotovostjo," je šokantne ugotovitve preiskave torkovega bombnega napada na nogometaše Borussie Dortmunda javnosti predstavil tiskovni predstavnik nemške policije.

Nemška zvezna policija še naprej preiskuje ozadje in motive torkovega bombnega napada na avtobus nogometašev Borussie Dortmunda tik pred prvo tekmo četrtfinala lige prvakov proti Monacu v Dortmundu. V tem jo je skupil Španec v vrstah nemškega prvoligaša Marc Bartra.

K sreči je nekdanji branilec Barcelone edini, ki je bil poškodovan, odnesel pa jo je z lažjimi poškodbami. Posledice napada, za katerega še niso našli krivcev, bi bilo lahko veliko hujše in tragične. Nogometaši Borussie Dortmunda so imeli namreč veliko sreče, so ugotovili preiskovalci.

Soigralci so se v soboto spomnili na nesrečnega Španca

Prizor s sobotne tekme | Foto: Reuters Prizor s sobotne tekme Foto: Reuters Bartra, za katerega je te sezone konec, je že zapustil bolnišnico in po operaciji roke okreva v domačem okolju. Medtem so 26-letnega Španca soigralci pred sobotno prvenstveno tekmo v Dortmundu proti Eintrachtu Frankfurtu, ki so jo dobili s 3:1, presenetili s posvetili, ki so mu jih namenili.

Po koncu tekme so se ustavili pred južno tribuno štadiona Signal Iduna Park, na kateri so zbrani najzvestejši navijači Borussie, in pred njo mahali z dresom nesrečnega Španca. Strelec gola Sokratis Papastathopoulos je svoj drugi prvenstveni zadetek sezone posvetil Bartri. O Špancu so z željami po čimprejšnji vrnitvi govorili tudi njegovi soigralci.

Če bi eksplodiralo sekundo prej, bi bile smrtne žrtve

"Če bi eksplodiralo le sekundo prej, bi bil avtobus zelo poškodovan. Zagotovo bi bilo več ranjenih. S precejšnjo gotovostjo lahko trdimo, da bi bile tudi smrtne žrtve," je v pogovoru za nemški dnevnik Bild povedal tiskovni predstavnik nemške policije.

Nemška policija še naprej intenzivno preiskuje, kdo stoji za torkovimi napadi. | Foto: Reuters Nemška policija še naprej intenzivno preiskuje, kdo stoji za torkovimi napadi. Foto: Reuters

Ta je sicer že sporočila, da za napad najverjetneje niso krivi islamski ekstremisti, pač pa verjetno za njim stojijo nogometni huligani oziroma kdo izmed pripadnikov drugih ekstremističnih političnih skupin.

Borussia Dortmund je tekmo proti Monacu, ki je bila v torek zvečer odpovedana, odigrala manj kot en dan po napadih in izgubila z 2:3.

Povratna tekma bo na sporedu v sredo ob 20.45 v Monaku.

Švicarski vratar ponoči ne more spati

Roman Burki ima težave s spancem. | Foto: Reuters Roman Burki ima težave s spancem. Foto: Reuters Po napadu, ki so ga doživeli v torek, so nogometaši Borussie še vedno šokirani. Vratar Dortmundčanov Roman Burki pravi, da ima zaradi grozovite izkušnje, ki jo je doživel, težave s spancem.

"Ponoči mi po glavi hodijo različne misli. Imam težave, saj ne morem zaspati. Najtežje je, ker je iz dneva v dan enako. Upam, da bo kmalu bolje," je povedal 26-letni švicarski reprezentant, ki je pri sobotni zmagi nad Eintrachtom sicer sodeloval.

"Ko se zbudim, sem vsakič srečen, da sem živ in doma," je še dejal nogometaš, ki je v Dortmund prišel leta 2015.

Ne spreglejte