Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
13. 12. 2016,
16.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

1

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Srečko Katanec nogomet

Torek, 13. 12. 2016, 16.04

6 let, 6 mesecev

Slaba novica za Atletico Madrid in Slovenijo

Šok za Jana Oblaka: odsoten bo od tri do štiri mesece

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

1

Jan Oblak | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Slovenski nogometni reprezentant in član španskega prvoligaša Atletica Madrida Jan Oblak bo zaradi poškodbe rame, ki jo je staknil na ponedeljkovi prvenstveni tekmi proti Villarrealu, z igrišč odsoten od tri do štiri mesece, so sporočili iz vrst madridskega kluba.

Jan Oblak se je v ponedeljek zvečer pri porazu Atletica Madrida na zadnji tekmi 15. kroga španskega prvenstva z 0:3 v gosteh pri Villarrealu poškodoval v 38. minuti tekme, ko je slabo posredoval pri drugem golu domačinov. Z igrišča je odšel nekaj trenutkov za tem.

Takoj po tekmi so iz vrst Atletica sporočili, da si je 23-letni vratar, ki se je med vratnicama Madridčanov ustalil v drugi polovici sezone 2014/15 in od takrat postal eden izmed najbolj cenjenih nogometnih vratarjev na svetu, izpahnil ramo.

Oblaku so ramo uspešno naravnali takoj po tekmi in zdelo se je, da ne bo odsoten dlje časa. Po prvotnih predvidevanjih naj bi bil odsoten med tremi in štirimi tedni.

Poznejši pregledi so pokazali, da je veliko huje

Podrobnejši zdravniški pregledi in magnetna resonanca so prinesli slabe novice. Gre za težjo poškodbo, Oblak bo moral na operacijo in bo z igrišč odsoten med tremi in štirimi meseci.

To pomeni, da bo izpustil večino druge polovice sezone v španskem prvenstvu, po ponedeljkovem porazu je Atletico v njem zdrsnil na šesto mesto.

Prav gotovo bo manjkal tudi na tekmi osmine finala lige prvakov, v katerem je Madridčanom ponedeljkov žreb namenil Bayer Leverkusen, pri katerem pomembno vlogo igra še en slovenski reprezentant Kevin Kampl.

Brez najboljšega slovenskega vratarja se bo moral znajti tudi selektor Slovenije Srečko Katanec. | Foto: Vid Ponikvar Brez najboljšega slovenskega vratarja se bo moral znajti tudi selektor Slovenije Srečko Katanec. Foto: Vid Ponikvar Brez njega se bo moral znajti tudi Srečko Katanec

Hkrati je jasno, da na Oblaka ne bo mogel računati niti selektor slovenske reprezentance Srečko Katanec na marčevski tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Škotski v gosteh.

Slovenija je po štirih tekmah v kvalifikacijski skupini F na drugem mestu. Osvojila je osem točk.

Postal je eden izmed najboljših na svetu

Oblak, ki je bil po koncu prejšnje sezone izbran za najboljšega vratarja španske lige in tudi lige prvakov, je za Atletico do zdaj odigral 93 tekem v vseh tekmovanjih od julija leta 2014, ko je v Madrid iz lizbonske Befice prišel za rekordnih 16 milijonov evrov.

V reprezentanci je prvi vratar postal po koncu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016, ko se je od izbrane vrste poslovil njen dolgoletni prvi vratar Samir Handanović. Oblak je za Slovenijo, v njenem dresu je debitiral septembra 2012, do zdaj zbral 12 nastopov.

Ne spreglejte