Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 8. 2012, 12.11

8 let

Šok v Kranju: Maribor prvič v tej sezoni na kolenih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V 13. krogu SNL vodilni Maribor doživel prvi poraz v tej sezoni. V Kranju je moral z 1:0 priznati premoč Triglavu. Olimpija, ki je zmagala še šestič zapored, za njim zaostaja le še 6 točk.

Sijajen niz Andreja Razdrha na klopi Olimpije se nadaljuje. Tokrat se je v Stožicah zbralo veliko več gledalcev kot na prejšnjih tekmah, 2500. Lahko so videli lepo predstavo, v kateri so do vodstva sicer prišli gostje – zadel je Dragan Jelić. Tik pred koncem polčasa je izid z novim golom s prostega strela poravnal Nik Omladić, drugi polčas pa je minil v znamenju debitanta na prvoligaški sceni Miha Zajca. Ofenzivni vezist, ki je pred kratkim dopolnil 18 let, je zabil dva gola in Ljubljančanom prinesel šesto zaporedno prvenstveno zmago in sedmo nasploh. Ljubljančani na reprezentančni premor odhajajo v odličnem razpoloženju, v naslednjem krogu pa jih čaka gostovanje v Mariboru. Že zdaj je jasno, da bo večni derbi še kako zanimiv.

Med tednom so pri Kopru zamenjali trenerja. Milivoja Bračuna je nadomestil Italijan Rodolfo Vanoli, ki pa ni mogel preprečiti novega neuspeha Koprčanov. Na Bonifiki so klonili proti Domžalam z 1:2, potem ko je za goste zmagoviti gol tik pred koncem tekme hrvaški vezist Zeni Husmani, ki je dosegel prvenec na slovenskih nogometnih zelenicah.

V areni Petrol sta se pomerila Celje in Gorica. Gledalci niso videli zadetkov. Novogoričani ostajajo pri dni lestvice, v prvenstvu pa zdaj niso zmagali že sedem tekem zapored.

Mariborčani so v Kranju zabeležili prvi poraz v letošnjem prvenstvu, zanimivo, na mestu, kjer so v domači ligi v lanski sezoni marca izgubili zadnjič. Tokrat se jim je maščevalo, da so nastopili z "rezervno" ekipo, saj je bilo v prvi enajsterici le nekaj standardnih igralcev, poleg tega pa so imeli tudi veliko smole. Trikrat so zadeli okvir vrat, zaradi nesmiselnega prekrška Brazilca Arghusa pa ob koncu prvega dela ostali le z desetimi igralci, kar je domačim olajšalo delo.

Novinec v ligi Aluminj nadaljuje z uspešnimi predstavami. Z visoko zmago nad Rudarjem je poskočil kar na četrto mesto na lestvici.

Ne spreglejte