Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
14. 9. 2017,
0.40

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

2

Natisni članek

Ljudski vrt UEFA liga prvakov Spartak Moskva Gregor Bajde Martin Kramarič Damjan Bohar NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 14. 9. 2017, 0.40

12 mesecev

Odzivi iz tabora NK Maribor

So navijači Spartaka z raketo namerno škodovali Mariboru?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

2

Damjan Bohar | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Dvoboj lige prvakov med Mariborom in moskovskim Spartakom, slovenskim in ruskim prvakom, se je v Ljudskem vrtu končal brez zmagovalca (1:1). Mariborčanom je točko s poznim zadetkom zagotovil Damjan Bohar. Prekmurec je po srečanju izpostavil dogodek iz 16. minute, v katerem so navijači Spartaka po odvrženi raketi prisilili sodnika, da za nekaj minut prekine tekmo. Ne izključuje možnosti, da so to storili namerno.

Mariborčani so v dvoboj s Spartakom vstopili kot naviti. Bili so zelo motivirani in želeli pred polnimi tribunami proslaviti prvo domačo zmago v zgodovini skupinskega dela lige prvakov. V uvodnih minutah so nadigrali ruske prvake.

"Igrali smo odlično. Vse do takrat, ko je na igrišče priletela raketa. Kot da bi njihovi navijači čutili, da smo veliko boljši. To nas je presekalo. Po kratki prekinitvi, trajala je nekaj minut, smo se potisnili nazaj. Videti je bilo, kot da je Spartak boljša ekipa. Dobili smo tak občutek, kot da je bil to njihov namen. Ko se je v drugem polčasu vse stabiliziralo, smo stopili višje in je vse bilo fantastično," je bil Damjan Bohar vesel, da se je Maribor vrnil iz izgubljenega položaja. Trideset minut pred koncem srečanja je prejel zadetek, a nato z golom natančnega Prekmurca, ki se je nedavno vrnil v člansko izbrano vrsto, izenačil na 1:1.

Ruski prvak je povedel v 60. minuti, a so nato vijolice izenačile na 1:1. | Foto: Sportida Ruski prvak je povedel v 60. minuti, a so nato vijolice izenačile na 1:1. Foto: Sportida

S tem je Maribor osvojil prvo evropsko točko v tej sezoni, na klubski račun pa bo prispela pol milijona evrov vredna nagrada Evropske nogometne zveze (Uefa). Na drugi strani je pol milijona evrov osvojil tudi Spartak, ki pa bi lahko zaradi odvrženega pirotehničnega sredstva prejel kazen Uefe in v njeno blagajno vrnil določen znesek v Sloveniji priigranega denarja.

Večkrat so streljali proti vratom le beli baletniki

Ruski navijači so poskrbeli za prekinitev. | Foto: Sportida Ruski navijači so poskrbeli za prekinitev. Foto: Sportida Bohar je dosegel drugi zadetek v skupinskem delu lige prvakov. Prvega je dal pred tremi leti na gostovanju pri Schalkeju, tokrat pa je bil natančen v Ljudskem vrtu. "Moramo biti zadovoljni s točko, čeprav smo bili boljši od njih, a ne zmaga vedno boljši. Imeli smo 28 strelov! In to proti ruskemu prvaku Spartaku, na tekmi lige prvakov. To ni kar tako. Dvomim, da je imela katera ekipa danes toliko strelov. To je bila odlična tekma z naše strani," je dejal strelec zadetka za sladko izenačenje.

Ni se veliko zmotil pri oceni. Več strelov od Mariborčanov (če ne štejemo blokiranih strelov), so imeli le evropski prvaki Real Madrid proti Apoelu. Maribor 20, Real 21.

Maribor se bo z vsemi boril do konca

Martin Kramarč je debitiral v ligi prvakov. | Foto: Sportida Martin Kramarč je debitiral v ligi prvakov. Foto: Sportida Podajo za Boharjev zadetek, ki je padel pet minut pred koncem rednega dela, je prispeval Martin Kramarič. "Ko sem vstopil v igro, mi je trener dejal, naj me ne bo strah, ampak da naj igram tako, kot znam. Prišel sem notri in asistiral za gol," je z nasmehom pojasnil podajalec za izenačujoči zadetek Maribora.

Debitiral je v najmočnejšem tekmovanju, kjer želi nadaljevati osvajanje točk. "Maribor je velik klub v Evropi. Lahko se kosamo z marsikaterim. Z vsemi se bomo borili do konca," je napovedal boj.

Prekinitev je vplivala na vijolice

O mučnem obdobju po prekinitvi zaradi odvržene rakete, ko so na igrišču zagospodarili gostje iz Moskve, je spregovoril tudi Gregor Bajde, še en nogometaš Maribora, ki je v zadnji reprezentančni akciji kandidiral za dvoboj proti Litvi.

Slovenski prvak bo v nedeljo gostoval v Novi Gorici. | Foto: Sportida Slovenski prvak bo v nedeljo gostoval v Novi Gorici. Foto: Sportida

"Pirotehnika je na igrišče padla ob neprimernem času. Po tem premoru smo padli. Ta prekinitev je morda vplivala na nas. Škoda, da je to moralo zgoditi. Nato smo pol ure prvega polčasa trpeli, a se nam je uspelo ubraniti. Na koncu smo zasluženo osvojili točko. Morda bi si zaslužili še kaj več. Morali bi doseči še en zadetek in skušati zmagati. To si bomo prizadevali do konca," je mladi napadalec poudaril, da želje vijolic v tej evropski sezoni segajo visoko - do zmage, ki so jo nazadnje v druščini najboljših dosegle leta 1999.

Po remiju proti ruskemu prvaku se bodo pripravljali na nedeljsko gostovanje v Novi Gorici. O Sevilli ne razmišljajo, ampak gredo le od tekme do tekme.

Ne spreglejte