Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
22. 7. 2014,
13.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tomaž Kavčič slovenska nogometna reprezentanca Kitajska

Torek, 22. 7. 2014, 13.48

8 let

Slovenski upi čez noč ostali brez selektorja, ki je zaupal Kamplu in Oblaku

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dolgoletnega selektorja slovenske mlade nogometne reprezentance Tomaža Kavčiča so zamikali novi izzivi. Poslavlja se od selektorskega stolčka in se podaja na Kitajsko, kjer bo vodil drugoligaški klub.

Slovenske upe bo v nadaljevanju kvalifikacij vodil nekdo drug, saj se Tomaž Kavčič seli v Azijo. Odhod Ljubljančan je usklajen z vodstvom Nogometne zveze Slovenije (NZS): "Praktično čez noč se mi je ponudila priložnost za treniranje na Kitajskem. Odločitev ni bila lahka. Nogometni zvezi Slovenije, predsedniku Aleksandru Čeferinu, vsem zaposlenim, svojim sodelavcem v strokovnem vodstvu in igralcem se zahvaljujem za izjemno sodelovanje, ki je trajalo kar šest let, ter za podporo, ki sem jo imel za nemoteno delo," je dejal 60-letni strokovnjak. Sklenil je 18-mesečno pogodbo s kitajskim drugoligaškim klubom Qingdao Jonoon, ki bi se rad vrnil v elitno kitajsko superligo.

Kavčič je mlado slovensko izbrano vrsto prevzel pred šestimi leti in pol, v tem času pa je k uveljavitvi pomagal številnim upom, tudi Kevinu Kamplu, ki je že postal nenadomestljiv nosilec članske izbrane vrste, novopečenemu vratarju madridskega Atletica Janu Oblaku pa je dres mlade izbrane vrste ponudil že takrat, ko je Škofjeločan štel le 16 let.

Začel kot pomočnik Milana Miklaviča, reprezentanco vodil na 42 tekmah

Mlado reprezentanco je vodil na 42 tekmah, na SP 2010 pa kot član strokovnega vodstva pomagal Matjažu Keku. Pridružil se je štabu, kjer je vlogo pomočnika selektorja opravljal Milan Miklavič, pri katerem je leta 1995 tudi začel nabirati trenerske izkušnje, saj mu je pomagal pri novogoriškem klubu. Pozneje je v samostojni vlogi vodil Črnuče Factor, Svobodo, Belo krajino, Grosuplje, Ljubljano in Livar, 27. februarja 2008 pa je prevzel vodenje mlade izbrane vrste. V prejšnji sezoni ga je želela v Stožice privabiti Olimpija, a se ji je Kavčič zahvalil za ponudbo.

Nogometna zveza Slovenije se mu zahvaljuje za odlično, strokovno, pošteno in predano delo z mlado izbrano vrsto ter mu želi veliko uspeha na njegovi nadaljnji trenerski poti. Kavčič se je tako na seznamu slovenskih trenerjev, ki trenutno delujejo na Daljnem vzhodu, pridružil Marijanu Pušniku, strategu japonskega drugoligaša Avispa Fukuoka.

Ne spreglejte