Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 11. 2023,
23.14

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,49

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Danska Adam Gnezda Čerin Matjaž Kek Kvalifikacije za EP 2024 Kvalifikacije za Euro 2024 Euro 2024 Euro 2024

Petek, 17. 11. 2023, 23.14

2 meseca, 3 tedne

Po tekmi Danska : Slovenija (2:1)

Slovenski selektor po porazu jasen: To ni nobena tragedija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,49
Slovenija : Danska slovenska nogometna reprezentanca Matjaž Kek | Matjaž Kek je po tekmi poudaril, da morajo njegovi izbranci zdaj ostati mirni. | Foto Reuters

Matjaž Kek je po tekmi poudaril, da morajo njegovi izbranci zdaj ostati mirni.

Foto: Reuters

"To danes ni nobena tragedija, smo tam, kjer smo si želeli biti. Zdaj imamo dva dni za pripravo in prepričan sem, da bo Slovenija v ponedeljek boljša," je v prvem komentarju po porazu v devetem krogu kvalifikacij za Euro 2024 z Dansko (1:2) dejal slovenski selektor Matjaž Kek, ki se je po drugi slovenski ničli v kvalifikacijah hitro obrnil proti ponedeljku in dnevu D v boju za veliko tekmovanje.

Danska : Slovenija
Sportal Danci spisali novo pravljico, Slovenija lahko svojo v ponedeljek

Slovenski nogometaši so na Dansko odpotovali z željo, da že krog pred koncem kvalifikacij dobijo vozovnico za Nemčijo, ki bo prihodnje leto gostila evropsko prvenstvo, a se zasedbi Matjaža Keka danes ni izšlo. Danska je bila pred domačimi navijači celotno tekmo boljša nasprotnica, se na koncu zasluženo veselila zmage z 2:1 in velike uvrstitve na evropsko prvenstvo.

Danci so se uvrstili na EP. | Foto: Guliverimage Danci so se uvrstili na EP. Foto: Guliverimage

"Danci so danes zasluženo zmagali, enostavno so bili odločnejši, hitrejši v dvobojih in so nam s temi delali velike težave. Prelahko so prihajali do predložkov, kjer so najnevarnejši. Skratka, treba je priznati, da smo danes preveč tekli za njimi, da bi jim lahko parirali. Po našem golu smo jih nekoliko umirili, a na začetku drugega polčasa smo se kljub drugačnemu dogovoru postavili preveč globoko, potem smo dobili še neumen gol iz prekinitve," je tekmo za Šport TV pokomentiral selektor Matjaž Kek.

Slovenci bodo imeli v ponedeljek drugo in zadnjo priložnost, s Kazahstanom bo zadostovala že točka. | Foto: Reuters Slovenci bodo imeli v ponedeljek drugo in zadnjo priložnost, s Kazahstanom bo zadostovala že točka. Foto: Reuters Misli že pri ponedeljku

Kljub drugemu porazu v kvalifikacijah so v slovenskem taboru ohranili mirno kri, vse poglede pa so zdaj že usmerili proti ponedeljku in odločilni bitki s Kazahstanom, na kateri bo Sloveniji za plasiranje na prvenstvo zadoščala že točka. "Pokazala se je širina danskega kadra, ta tekma je zdaj za nami. Samo zmaga nas bi vodila nekam, načrt smo imeli, a manjkalo je odločnosti in potem je težko graditi, ker si stalno pod pritiskom. Zdaj se moramo umiriti in se zavedati, da moramo biti odločnejši in konkretnejši, prepričan sem, da bomo v ponedeljek pravi. To danes ni nobena tragedija, smo tam, kjer smo si želeli biti. Zdaj imamo dva dni za pripravo in prepričan sem, da bo Slovenija v ponedeljek boljša," je za Šport TV še dodal Kek.

Danska je bila na koncu veliko podjetnejša, osemkrat je sprožila v okvir vrat Slovenije, medtem ko so gostje na stadionu Parken zapretili le enkrat. Kekovi nogometaši imajo kljub temu še vedno možnost, da se uvrstijo na četrto veliko tekmovanje v zgodovini po evropskem prvenstvu leta 2000 ter svetovnih prvenstvih v letih 2002 in 2010. "Za nami je težka tekma, Danski je treba čestitati, enostavno so bili danes boljši. Zdaj je treba to čim prej pozabiti, pred nami je v ponedeljek že nova tekma, za katero vemo, kaj nam prinaša. Dobro se moramo regenerirati in nato v ponedeljek v boj na glavo. Še vedno imamo vse v svojih rokah, pred nami je nova tekma in izjemna priložnost, da dosežemo naš cilj," je za Šport TV povedal Adam Gnezda Čerin.

Preberite še:

Slovenija : Danska slovenska nogometna reprezentanca
Sportal Slovenci zapravili prvo zaključno žogo, Danci do dragocene vozovnice
slovenska nogometna reprezentanca do 21 let
Sportal Mladi Slovenci remizirali s Turki
Ne spreglejte